2008. október 22., szerda

Sue Monk Kidd: A sellő legendája

Eredetileg a Méhek titkos Életét "kergetem" de helyette az írónőnek ez a könyve akadt a kezembe a könyvtárba,úgyhogy kivettem.

A törénet azzal kezdődik,hogy Jesse megemlíti,hogy 1988-ban beleszeret egy szerzetesbe!Ez már jó kis kezdés!!

Egy hajnalon telefon kelti Jesset és férjét. Azonnal dél-kaliforniába gyermekkora színhelyére kell utaznia anyjához aki furcsán viselkedik-egy húsvágó bárdal levágja az ujját-és nem véletlenül.

Jesse furcsán érzi magát mert szinte fellélegzik,hogy elszabadul Hugh mellől.Bár a férje aki pszichológus felajánlja a segítségét Jessi egyedül szertne szembenézni anyjával akivel megromlott a viszonya.A szigetre visszatérve újra rátörnek a gyermekkora emlékei,apja halála,testvérével a sziget felfedezésével töltött idő,anyja és Kat barátnőjének tengerparti csajbulijai,ellátogat a kolostorba ahol apjával együtt ültek a sellőtrónuson-ami a helyiek nagy tiszteletben tartott szentje.

Jessi talákozik Thomas testvérrel is aki egy tragédia után keres menedéket a kolostorban.

Jessi ahelyett,hogy anyját mentené meg szerelmbe esik a szerzetessel semmi más nem érdekli csak a saját,boldogságát hajszolja. Közben anyja egyres rosszabb ,zavartabb állapotban kerül,és Jessie kertelés nélkül megmondja férfének,hogy új szerelem van az életében.

Úgy érzi Thomastól visszakapta az életkedvét,naphosszat újra fest,és alig tud betelni a férfival,miközben az vívódik,hogy elég erős lesz-e a hite a fogadalomtételhez,vagy Isten helyett válassza újra az embereket és az átlagos életet.

Aztán hirtelen mindenki úgy érzi eljött az igazság pillanata, anyja és a közeli barátok elmesélik Jessinek mi is az igazság apja halála körül,és hogy miért fordult anyja önmaga ellen...

Jessie pedig újra elkezdi összerakni az életét.

Az egész történet jó volt,bár Én a sellős legendás részt nem tettem volna bele-bár gondolom az írónő különlegességnek szánta.Nekem kicsit gyerekesnek és pogánynak tűnik egy sellő szobrot imádni.....főleg egy templom kellős közepére tenni...

A könyv végén persze a szerző megemlíti, hogy a sellős téma a saját ötlete,nincs valós alapja.



Csenga


Nincsenek megjegyzések: