2009. január 2., péntek

Lesley Pearse: Hit

Ez a barátság az életedbe kerül"-olvasható a boritón,és olyan tömör sokat igérő volt a tartalom,hogy már szaladtam is a pénztárhoz.Ami még a könyv mellett szól,hogy 862oldal!!! Ezúton üdvözlöm az Ulpius kiadót,hogy ismét puhakötésben adta ki ezt a vaskos kötetet:(

Laura ötvenévesen börtönben éli élete hátralévő éveit-megölte a legjobb barátnőjét.Aki ezek után azt gondolja ez egy tipikus börtönsztori könyv lesz téved.Nagyon kevés szó esik a benti életről már csak azért is mert Laurának egy nap látógatója érkezik aki nem más mint egy régi szerelem.Stuart ,aki megdöbbenéssel fogadja a hirt,hogy Laura képes volt embert ölni,ráadásul Jackiet akit szintén jól ismert.Stuartnak köszönhetően beindul a gépezet,hogy megnentese Laurát az életfogytig tartó bezártságtól.

Stuart nyomoz,Laura pedig hol irásban,hol beszélgetésekben de újra éli az életét....

Laura és Jackie élete már gyermekkorukban összefonódik,mindig jelen vannak egymás életébe.Jackie a szerencsésebb mert szerető családban él,Laura pedig belecsöppen a nyomorból Jackie családjába ahol tárt karokkal fogadják.

Szerelem,házasság,drog,alkoholizmus,születés,halál-minden ami egy ember életében megtörténhet Laurával megtörténik,egy hazugságra épitett élet ami összeomlik,és ami helyébe újat kell épiteni.

Személy szerint Laura nekem nem volt szimpatikus.Élete során ha válaszút elé került mindig a rosszat választotta-ez nagyon dühitő tud lenni olvasás közben!!!

De nagyon izgalamas ,tartalmas történet,habár csak egy ember életét ábrázolja.Gyorsan elfogyott az a több mint nyolcszáz oldal. A boritó egy kicsit értelmetlen nekem,hisz a hölgyemény éppúgy jelképezheti Jackiet is és Laurát ismeg amúgy sem illik a történethez....de lehet velem van a baj.Nincsenek megjegyzések: