2014. június 8., vasárnap

Mary Nichols: A szökőkút


Az 1920-as évek végén kezdődik a történet.
Barbara és Penny egyetemisták, mindkét lány nagy vágyakat dédelget. Penny színésznőnek készül, Barbara festőművésznek.
Az iskolai szünet alatt azonban Barbara családjában olyan változások történnek, amik a régen szeretett otthonból a lány valósággal elmenekül, az egyetemet is félbe hagyja.
Penny testvére, Simon gyengéd érzelmeket táplál Barbara iránt. Viszont egy másik férfi, George, akinek határozottsága és elszántsága imponál a lánynak.(vagy csak gyorsabb volt mint Simon) teljesen leveszi a lábáról Barbarát, olyannyira, hogy nemsokkal megismerkedésük után az oltár előtt állnak.

George feltörekvő építkezési vállalkozó, aki minden erejét, és energiáját a munkába fekteti. Barbara tulajdonképpen ugyan olyan eszköz számára mint bármi más, ami a kitűzött célhoz segíti a férfit.
Talán Barbara és George még boldog is lehetne ha egy időre nem kényszerülnének egy fedél alá anyósával Elizabetthel.
A határozott és mogorva nő, semmilyen érzelmet nem talál Barbara felé, és a háztartásban sem enged változást, ami azt jelenti, hogy Barbara üresfejű bábunak érzi magát a házasságban. Munkát vállal, de persze anyósának ez sem tetszik. Hamarosan tesz is ellene, hogy Barbara a tisztességes asszonyok mindennapjait élje. Karöltve fiával dróton rángatják szegény lányt...

A történettel két bajom volt, egyik, hogy már az elején tudtam mi lesz a vége, a másik pedig az, hogy a fülszöveg miatt a könyv első fele érdektelen volt, túl sokat árult el.
 Barbara életéről, egyen elég annyi, hogy mozgalmas, a a házassága pedig furcsa alapokra épül.
Ahogy halad a történet egyre több szál fonódik a házaspár életének szövetébe, megnehezítve azt.


Azt vettem észre, hogy bár a szerző nagyon jó témákat talál, csak nem tudja átadni ezt nekem. A szereplők nem kerülnek közel hozzám, és annyira érzelem mentesen, szárazon ír, hogy unalmasnak hat.



10/6

4 megjegyzés:

bozs írta...

Örülök, hogy nem kezdtem bele, amíg arra várt, hogy eljusson hozzád :)

Csenga írta...

Pedig izgalmasabb volt mint a Lány a tengerparton!!! Szerintem neked ez simán ment volna:-)

Alvásguru írta...

Szia! LIebster Award díjat kaptál tőlem! Többek között azért, mert nagyra értékelem a bloggeri munkádat és nagyon tetszik a blogod! A szabályok értelmében légy szíves válaszolj a Neked feltett kérdéseimre (lásd a linkben) és add tovább a díjat a Te kedvenc bloggereidnek. Üdv: Horváth Ágnes http://alvastrening.cafeblog.hu/2014/06/27/liebster-award-dijat-kaptam-koszonom/

Csenga írta...

Kedves Guru!

Megtisztelő a díj, de a blogot többen írjuk, a bejegyzések alatt különböző nevekkel találkozhatsz.
De mindannyiunk nevében köszönöm a dicsérő szavakat :-) és a díjat is:-)