2008. július 24., csütörtök

Sue Townsend:Adrian Mole és a tömegpusztitó fegyverek

Adrian Mole ebben a kötetben 34 és 3/4 éves ,2gyermek apja 2nőtől,és egy könyvesboltban dolgozik.Válása után úgy dönt ideje újra kirepülnie a családi fészekből és házat vásárol a Patkány -rakparton,szülei követik példáját és egy disznóhizlaldát szeretnének othonossá tenni a Hátsó-rét Alsó -dűlőben.
Azt hittem,hogy az Adrian mole könyvek gyerekeknek iródtak akik igy könnyebben viselik el a gyötrő gyeremekkort és szüleiket.De a sorozat eme kötete nagyon is felnőtteknek szól ,és bár vannak benne hihetetlen helyzetek és figurák,a történet egy percig sem rugaszkodik el a valóságtól.
2002-2004 évek világ eseményei beleszővödtek a történetben amitől nagyon hihető lett,és ezek az események kihatnak Adrian és családja életére.
Adrian saját képessége szerint igyekszik hasznos tagja lenni a társadalomnak,a maga módján-folyamatosan levelekkel bombáz mindenféle hires embert a politikustól a teniszezőkig.
Őt pedig a bankok bombázzák folyamatosan felszólitó levelekkel,Adriannak úgyanis sűrű az élete-olvasó klubot szervez,keresi az új szerelmet-akitől aztán megszabadulni igyekszik,és persze szülei életében is folyamatosan jelen van.
szinte az egész könyvet végignevettem,és közben úgy éreztem adrian akár a szomszédom is lehetne.
Na jó az utolsó pár oldalon nem nevettem:(

Üdv:csenga

3 megjegyzés:

boros1124 írta...

A filmsorozat nem egy kamaszsrácról szólt? Amúgy emlékeim szerint a filmsorozatokba is beleszőtték az akkori mindennapok gondjait, így valamilyen szinten itt is várta volna az ember. Amúgy érdekelne, hogy könyvben hány része van ezeknek az Adrian Mole könyveknek? És leírhatnál néhány helyet, ahol ezeket be lehet szerezni, mert én csak ezt a részét találtam meg: http://www.konyv-konyvek.hu/adrian_mole_elveszett_naploi_19992001

Csenga írta...

A sorozat:
A 13 és ¾ éves Adrian Mole titkos naplója
Adrian Mole újabb kínszenvedései
Adrian Mole és a kis kétéltűek
A 23 és ¾ éves küzdelmei
Adrian Mole és napi hat cappuccino
Adrian Mole és a tömegpusztító fegyverek
Adrian Mole, 1999-2001

A filmsorozatról sajnos semmit sem tudok:-(
A könyveket újra a Gabo kiadó kezdte el kiadni a kiadó oldalán meg is lehet rendelni a köteteket.


Remélem tudtam segíteni.

Csenga írta...

A kiadó oldala http://www.gabo.hu/ifjusagi.html és úgy látom az összes rész megvan nekik!!