2009. január 2., péntek

Libba Bray:Rettentő Gyönyörűség

Azt hittem ismerem magam,és az Alkonyat után már nem veszek kézbe fantasy könyvet,de valamiért mesére vágytam...a kötet hasonlóan az Alkonyathoz a Vörös Pöttyös Könyvek családjába tartozik.

A történet az 1800-as évek végén játszódik,Gemma a tizenéves lány Indiában él ám mikor anyja önkezével véget vet életének, a család Angliába küldi Gemmát egy leányneveldébe.Gemma minden szempontból más mint a többi lány-látomásai vannak,amik előbb-utóbb valóságot öltenek,nem szeretne csak feleség lenni egy gazdag férfi oldalán,és abban a hitben él,hogy ő tehet anyja haláláról.

Minden elkövet,hogy társai elfogadják.Hamarosan a legnépszerűbb lányok csapatába kerül,Pippa,Felicity,Gemma és az általa felkarolt Ann társaságában próbálják átvészelni az unalmas iskolai napokat.

Gemma szép lassan beavatja a lányokat a titokba amit eddig rejtegetett,és a lány számára világos lesz,hogy nem véletlen,hogy pont ebbe az iskolába kerül.A bartánők összefogva lépnek át a fényajtón a birodalomba ahol minden kivánságuk teljesül,Gemma újra találkozhat anyjával aki óva inti a hatalom szertelen használatától!Ann csodaszép lesz ,Felicity végre megkapja az áhitott hatalmat,Pippa pedig a szerelmet,Gemma pedig semmi mást nem kiván csak anyjával lenni.Ám minél többször lépik át a két világot elválasztó ajtót ,Gemma számára világos lesz,hogy anyja mekkor a bűnt követett el,amit neki kell helyrehoznia,és főleg nem elkövetni újra,ám barátnői másként gondolják.

A lányok megrészegednek az újdonsült erejüktől,és többre vágynak,barátokból ellenségek lesznek,és valakinek meg kell halnia ahhoz,hogy felfogják mindennek ára van!

Nem szeretek ennyire elrugaszkodni a valóságtól,ám ez a történet számomra hihető,éás jól van felépitve.Annak is remek olvasmány aki a Jane Austen stilust kedveli ,és a leányiskolák hangulatát,az első szerelem érzését,és a társadalmi elvárásoknak való megfelelés kényszerét,a gyönyörű ruhák,és szigorú nevelőnök életébe kiván bepillantani.

Nem voltak a történetben felesleges oldalak,és a végére is tartogatott elég izgalmat anélkül,hogy elnyújtotta volna.






10 megjegyzés:

ladyBird írta...

Ez most engem elkezdett nagyon érdekelni. El fogom olvasni, ha a kezembe kerül.

Csenga írta...

Rajta:) Szerintem neked is tetszeni fog:)

kicsihajó írta...

nagyon nagyon jó volt.és úgy láttam,hogy trilógia :) lesz mit várni még Twilighton kívül...

Borostyán írta...

Csenga azt felejtettem mondani, hogy ennek a könyvnek még van két része! De cicona megelőzött :P

A másik kettő címe: Rebel Angels
és
The sweet far thing

Unknown írta...

A Rebel angels és a The sweet far thing,le van fordítva már magyarra?

ladyBird írta...

Boglárka!

Én úgy tudom még nincs!

Unknown írta...

és valaki tudja,hogy mikor lesz?
mert ha tudja az írja le.

Csenga írta...

Ősszel jön a következő rész,pontos dátumot nem tudok.

Unknown írta...

sziasztok meg tudja nekem valaki mondani hogy a 3. része mikor jelenik meg? előre is köszi

Csenga írta...

Szia!

Ha jól tudom 2010 nyarán.