2011. október 28., péntek

Todd Burpo:Igazából mennyország



CSAKIS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZ!!!!


Nagyon vártam már ezt a könyvet a fülszöveg óriási szenzációként,csodaként tálalja a történetet.Az első három oldalon azok az emberek áradoznak akik elolvasták a könyvet és természetesen megváltozott az életük.

Egy négyéves kisfiú tolmácsolja nekünk azt mi vár ránk a halálunk után.Hívő vagyok,tudom vannak angyalok,tudom,hogy Jézus szeret engem ,mégis miért ne olvassak el egy bizonyítékot is a hitemre,bár ugye pont az lenne a hit lényege,hogy nem látjuk mégis hiszünk...

A könyv feléig semmilyen csoda nem vár ránk,inkább egy szívfacsaró történet egy orvosi műhibáról,minek következtében életveszélybe kerül egy kisgyerek.

Aztán Colton, gyógyulása után szép lassan kezdi adagolni mi is történt vele,addig még műtötték,és leállt a szíve.Sajnos a kisfiú nem túl bőbeszédű,ráadásul szülei évente kb 2x faggatják a dologról:S szóval lassan jutunk információhoz,hogy végül is milyen is Isten lakhelye,kikkel találkozott,tényleg úgy néz-e ki Jézus mint a templomokban a festményeken? És Szűz Mária hol lakik? stb.

Érdekes fordulata a könyvnek az a rész mikor említést tesznek egy kislányról,aki nem jár iskolába,nem lett vallásosnak nevelve ,mégis látomásokról számol be,Jézus üzenetekkel bombázza, a kislány pedig mindent lefest amit Jézus mondd neki,így magát Jézust is.

Colton szülei mindent amit a gyerekük elmesél megtalálják a bibliában,természetesen sok olyan dolog van ami egy bibliát ismerő embernek nem újdonság,de egy négyéves kisgyermek honnan juthat ilyen információhoz? Ráadásul Colton leírása nagyon hiteles, és pontos. Ennyi dolgot egy négyéves nem tud megjegyezni,ráadásul Colton találkozik édesapja nagypapájával is ,amiről szintén nem tudhatott,hiszen a nagypapa még évekkel Colton születése előtt meghalt....

Nem bánom,hogy elolvastam a könyvet,csak sajnáltam,hogy nem várt rám annyi csoda mint amennyit megígértek.A könyv stílusa eléggé egyszerre sikerült,és elég sok felesleges információ is van benne,és van pár hely ahol az apuka ismétli önmagát:P Persze tudom muszáj volt a történetet megtölteni ahhoz,hogy egy vékonyka kötet legyen belőle.

Az biztos,hogy az az Én gyerekemnek lett volna hasonló élménye akkor ha kell kiráztam volna belőle amit látott....

Colton apukája lelkész ,így még inkább csodálkoztam azon,hogy annyiban hagyták a dolgot,és nem kíváncsiskodtak,elég volt nekik ha Colton évente egyszer szóba hozta dolgot.

Ami biztos ,én a négyéves gyerekemet sem temetésre,sem haldoklók közelébe nem vinné-ez nekem nagyon morbid volt!!!!

Nem olvastam még ebben a műfajban más könyvet,így nem tudom mennyiben hasonlít vagy tér el a többi klinikai halál állapotában lebegő emberek beszámolójától,illetve van -e olyan ember aki hasonlókat tapasztalt?

Aki kíváncsi Colton mostani életére az a család honlapján nyomon követheti őket,bár azt a történet végén megemlítik,hogy semmi különös nem történt vele azóta ....

Még világ a világ,az embereknek mindig szükségük van megerősítésre,hogy szeretik,hogy van akinek szüksége van rá,és hogy van valaki aki várja odaát.


Nincsenek megjegyzések: