2010. február 1., hétfő

Peter Mayle: Monaco, Mon Amour

Újabb krimi Peter Mayle-tól. Hangulata nagyon hasonló a Hajsza a Cesanne-ért című történethez.

A főhős itt is nagyon szerethető, kissé link, nőcsábász is, de csak úgy éppen sármosan, hogy azért még pont megértjük őt, és a helyszín is elegáns, a kocsik luxusok, a vacsorák méregdrágák. Nem véletlenül, hiszen szarvasgombából készülnek. Merthogy a történet a szarvasgomba körül forog. A dúsgazdag üzletember nem átall még több pénzért vágyakozni, és felfogad egy kutatót, aki kikisérletezi a szarvasgomba mesterséges termesztésének a módját. Ámde ez a recept sok mindenkinek kell ám, ott vannak az olaszok például, vagy a korzikaiak, akik revansot vennének a franciákon hogy magáról a francia államról ne is beszéljünk. Hiszen akié a technológia, az tartja kézben a milliárdos piacot. Meg is indul a hajsza a receptet rejtő táskáért, ellopják, cserélgetik, adják-veszik, csak győzzük követni.

A főhős Luciano Bennett, na ő nem bűnöző, szegény csak belecsöppen, de nem bánja, mert természetesen az életveszélyes kalandok közepette összehozza a sors élete értelmével, de legalábbis egy szuper-szexi, belevaló, dögös csajjal.

Szórakoztató, lendületes, olvasmányos. Érdemes olvasni a hangulatért, de mély gondolatébresztést ne várjunk tőle. Stresszes hétköznapokra tökéletes!
Ja, és fogyókúrázáskor ezt sem ajánlom.

7/10

Eredeti cím: Anything Considered
Eredeti megjelenés éve: 1997
Kiadó: Ulpius-ház
Oldalak száma: 346

3 megjegyzés:

Erika írta...

Nekem is nagy kedvencem mindegyik könyve!!! :-)

stippistop írta...

óóó, ezt is feldobom a várólistámra. épp ilyen könyvek kellenek most nekem! :o)

matraimelinda írta...

Remélem, ez is van olyan jó, mint a Bor, mámor, Provance c. könyve, merthogy akkor hiba nincsen:):)