2011. március 7., hétfő

Holly Webb: Cirmi az éjszakában


Cicáskönyvet olvastam.
Igazából arra voltam kíváncsi, hogy a magyar könyvpiacon fellelhető temérdek gyermekkönyvek között miket találok, mik közül lehet válogatni az olvasni szerető, kedvelő, tanuló gyerekeknek.
Amire rájöttem, hogy a kislányoknak sokkal több lehetőségük van, ha gyors-könnyed olvasásélményre, sikerélményre vágynak, mert a különböző állatokról szóló könyvek ilyenek. Lovakról, kutyákról, cicákról szólnak, de mindegyikben kislány a gazdi, akivel azonosulni tudnak.

E rövid kitérő után annyit mondanék erről a Holly Webb könyvről, hogy nagyon kedves történet Cirmiről és Jasmine-ről. Jasmine szereti a cicákat, de szülei nem engedik neki, így az iskolába menő úton macskázik, játszik velük, szeretgeti őket, míg egy napon a szomszédba nem költözik egy fiatal házaspár Cirmivel, akivel a kislány barátságot köt.
Amikor a házaspár elutazik 3 hétre Jasmie-t kérik meg a bébiszittelésre, aminek hatására a macskák iránti bolondulás, szerelem tovább fokozódik. Ám Cirmi egyszer csak eltűnik...
Felnőttként tisztában voltam az okokkal, de a gyerekek -valószínűleg- aggódhatnak a szereplővel, kereshetik a négylábút, izgulhatnak érte. Természetesen minden jó, ha a vége jó!

A könyvet mindenképpen azoknak a 6-10 éveseknek ajánlom, akik ismerkednek a betűkkel és szeretnek olvasni. A "nem annyira olvasni szeretők"-nél is sikert arathat a könyv, mert könnyen sikerélményhez jutnak.
A szerkesztése megfelelő, a gyerekek nyelvezetéhez és szövegértéséhez fordítódott.



Nincsenek megjegyzések: