2010. január 21., csütörtök

Sarah Dessen:Tökéletes


Sarah Dessen csupa jókat ír. Minden könyvében inkább a tinikhez szól, de olyan stílusban, hogy bárki nyugodtan olvashatja!

Most még nem tudom melyik a kedvencem Tőle, ez vagy pedig az Egy felejthetetlen év.

Masy édesapja halála után nehéz helyzetben van, tökéletes fiúja Jason nyári táborba indul, munkáját amelyet a nyári szünetre vállalt Masynek adja át, amit a lány nem is nagyon bán, mert miután nővére elköltözött otthonról, túl nagy a ház Masynek és az anyukájának, az esték hallgatással telnek... Masy igyekszik minden nap elhitetni magával, hogy jól van, az anyukája is jól van, van szép házuk, ott vannak egymásnak, már túl vannak a gyászon, bármikor sírhatna a mama vállán, bármikor emlegethetné az apukáját anélkül, hogy bánatot okozna...

De ez nem így van. Masy egyedül érzi magát, és amikor ezt megírja barátjának Jasonnak, elutasítást kap...

Masy egy véletlen folytán egy furcsa csapatba csöppen, Delia, Monica, Krysti, Bert és Wes egy partiszervizt működtetnek, és mindenki fura a maga módján. Masy minél több időt tölt el velük annál, jobban érzi magát,és annál inkább elhiszi, hogy nem fog összedőlni attól a világ, ha bevallja, hogy nem boldog, ha beismeri, hogy nem tudta még elengedni az apukáját, ha otthagyhatja a rémes munkáját a könyvtárban, ha este nem vasalással szeretné tölteni hanem valakivel a csillagos ég alatt.... és már csak annyi kell, hogy az anyukája szeme is felnyíljon végre... és Masy is ki merje mondani amit érez, amit gondol..

Dessen remekül ír, olyan jól tudja megjeleníteni az érzéseket, hogy együtt sírunk, gyászolunk a szereplőkkel, együtt várjuk szívdobogva a fiút Masyvel, és legszívesebben szembe szállnánk a szigorú és értetlen anyjával is. A sok kedves karakter, a fiatalkori botlások mind mind remekül illeszkednek a történetbe.

Remélem sok ilyen könyve lesz még az szerzőnek!




Nincsenek megjegyzések: