2009. augusztus 10., hétfő

Cecelia Ahern: Bennem élsz

Cecelia Ahern úgy tűnik felnőtt és megérett. Ez a könyve most kilépett a romantikus, sablonos mesevilágból. Bár a romantikus szerelmi szálat Ahern nem tépte ugyan el, de ez legyen a legnagyobb baj.

Joyce kisbabáját várja amikor egy balesetben elveszíti magzatát, és ekkor rádöbben, hogy tulajdonképpen a házasságának is vége, hisz már csak a születendő baba tartotta volna vissza őket attól, hogy elváljanak.

Joyce a felépülése idejére visszaköltözik szülei házába, ahol apjával próbálják feldolgozni a baba elvesztését, és Joyce házasságának végét. Csakhogy Joyce furcsán kezd viselkedni, olyan érzése van mintha két énje lenne, olyan dolgokat mond és tesz amit előtte sosem, az építészetről mindet tud, és a televíziós vetélkedők untatják mert mindenre tudja a választ. És ha ez nem elég, olyan emlékeket tud felidézni amik nem vele történtek meg.

Barátnőivel lassan kibogozzák, hogy Joyce egy férfi emlékeit, érzéseit, tudását is magában hordozza, és mindez a balesetének köszönhető amikor is vérátömlesztést kapott, a tudomány szerint a vér képes emlékezni!

A történet két szálon fut, egyrészt Joycet követhetjük nyomon amint hirtelen elhatározásból Angliába utazik, hogy megtalálja azt, aki megmentette az életét, nem is sejtve, hogy már találkoztak!
Másrészt Justint is megismerhetjük, aki a vért adta, és aki válása után új életet kezd, nyakán bátyjával és annak feleségével, valamint tini lányával.

És persze a végén kiderül, Joyce megtalálja -e megmentőjét, vagyis végre találkoznak-e és ha igen, mit várhatnak a másiktól??

Többrétű és izgalmas könyvet sikerült Ahern-nek összehoznia, ahol nemcsak a furcsa, hihetetlen és megfoghatatlan valami az, ami végig fenntartja az érdeklődésünket, de Ahern remek humorral mutatja be, milyen az, ha két generáció megpróbál együtt élni, és egyik kalandból keveredik a másikba.

Kiadó: Athenaeum

4 megjegyzés:

Amadea írta...

Már én is kinéztem, csak még sokallom az árát:)

Csenga írta...

Amadea drága ha azt vesszük minden új könyv drága!
Ha el szeretnéd olvasni,szívesen elpostázom neked:)

Amadea írta...

Jaj nagyon aranyos vagy, de úgyis meg fogom venni:)*

Csenga írta...

Én is épp ma hisztiztem a férjemnek,hogy ugyan had kapjak már könyvet a házassági évfordulónkra:)