2009. augusztus 12., szerda

Pokoli báléjszakák

A kötetben szereplő történetek:

Meg Cabot: A pusztító lánya
Lauren Myracle: A virágcsokor
Kim Harrison: Madison Avery és a Nagy Kaszás
Michele Jaffe: Csók és ármány
Stephenie Meyer: Földi Pokol


Öt történet, öt szerzőtől, öt bálról. A habos ruhák, színes lampionok, romantikus andalító zenék helyett azonban természet feletti képességek, vámpírok, varázslat, angyalok, démonok és a kaszás válik főszereplővé.

Az öt történetből hármat emelnék ki. Meg Cabot nagyon kellemes meglepetést okozott. A neveletlen hercegnők után nem igazán értettem mit is keres egy ilyen kötetben. De A pusztító lányának helye megkérdőjelezhetetlen. A tinédzser vámpírvadász alakja köré hátborzongató kis történetet alkotott.

Madison Avery és a Nagy Kaszás történetében feltűnnek fekete és fehér kaszások is. Madison halála után nem távozik a földről és egy különleges kő segítségével újra testet ölt. Kim Harrison a halált és az azt követő életet új perspektívába helyezte. A történet olvasása közben egész sor kérdés merül fel az olvasóban. Kicsit úgy éreztem, mintha egy könyv kivonatát olvasnám. Nem tudom Harrison ír e ebből regényt valaha, de én elolvasnám az biztos.

Stephenie Meyer a rá jellemző olvasmányos stílusban bilincsel megint oda a könyv lapjaihoz. Egy démon földi pokollá változtat egy középsikolai bált, de néhány emberből nem tudja kiölni a boldogság szikráit. Ördögi terveit azonban keresztülhúzza egy angyali kék szempár. Aki szereti Meyer stílusát és szerette az Twilight sorozatot, annak ez is tetszeni fog. Most már biztos vagyok benne, hogy Stephenie Meyer javíthatatlanul romantikus.

Összeségében kijelenthetem,hogy jó kis válogatás ez, öt olyan történettel amelyet bármikor egy teljes regényben kibővítve is elolvasnék. Addig azonban a kedves olvasóra marad a befejezés.



2 megjegyzés:

Borostyán írta...

A Madison Avery és a Nagy Kaszásnak van folytatása egy teljes könyv formájában: Once Dead, Twice Shy - a címe

ladyBird írta...

Köszi utána is nézek!