2009. augusztus 17., hétfő

Jane Green.Esélyek városa


Jane Green olyan mint egy jól bevált kedvenc édesség,tudod mit kapsz és a pénzedért és elégedett vagy evés után is.

Green minden könyvében emberi kapcsolatokat jár körbe,ez esetben a barátokat vette nagyító alá.

Holly,Olívia, Saffron(milyen név ez????)Paul és Tom iskolás koruk óta barátok,együtt élték át a viharos kamaszkort majd együtt indultak a felnőtt életbe,az évek alatt ugyan meglazult a kapcsolatuk,de nagyjából mindig tudtak egymásról,persze már nem volt idejük éjszakákat átbeszélgetni,és hetente összejönni.

Egy nap rémes hírt kapnak ,egyikük Paul egy merényletben meghal,árván hagyva két gyermekét és feleségét.A temetés után a barátok egymásba kapaszkodva próbálják meg feldolgozni ,hogy elveszítették Pault....és minél több időt töltenek együtt ,nyilvánvalóvá válik,hogy mindegyikük élete valamilyen módon válságban van.És nem elég,hogy régi problémáikat hurcolják magukkal,jönnek az újabbak amiket együtt próbálnak megoldani.

A nagy probléma megoldás Paul és Anna házában teljesedik ki ,ahol végre mindenki révbe érhet....

Green most is nagyon jó karaktereket teremtett,igaz nekem kicsit unalmasak a figurái már így a negyedik könyvhöz érve.Nekem túl egyszerűek a karakterek,van a kedves, a csélcsap, a szingli,a határozott stb de nincsenek átmenetek köztük.

De most is sikerült egy remek nyári történetet megírnia,és megkímél a sablonoktól, a mindenki boldog és elvonul a naplementében klisétől.




Nincsenek megjegyzések: