2013. június 21., péntek

Tammara Webber: Easy - Egyszeregy


"A szerelem nem a józan ész hiánya,
hanem felülvizsgált, átgondolt,
fölhevített és a szív
formájához igazított józan ész."


Easy - Egyszeregy....

Könnyű. Mint az egyszeregy...
Ahhoz, hogy rájöjjetek, miről is van szó, ahhoz meg kell ismerkednetek Lucassal, Jacquelin-nal vagy éppen Landon-nal vagy Jackie-vel..

Érzékenységről, szerelemről, problémákról, konfliktusokról.

Olyan, mint a tökéletes kémia, pedig itt nincs is ilyenről szó, sőt inkább különbözik a történet. Itt szó van a közgazdaságtanról, korrepetálásról, főiskolás fiatalokról az amerikai szokásokkal, az Alpha-Beta-Gamma vagy egyéb nevű lány és fiúcsoportosulásokkal, szövetségi házakkal, ahova szokás szerint a nagy múltú családnevekkel, és egyéb kis "finomságokkal" lehet bekerülni, ahová nem mindenki szeretne tartozni, akinek semmit nem jelent, ám valakinek mindent: a harcot, a kegyetlenségeket, a kihasználásokat, a vetélytársakat, a trófeákat.

Jacquelin egy nagybőgős lány, aki a barátja kedvéért nem ment művészeti főiskolára, pedig nagy álma volt ez. Mondhatnánk, hogy mekkora butaságot csinált, de ha jobban belegondolunk vagyunk néhányan, akik hasonlóan döntöttünk volna, azaz megfordult volna a fejünkben, és minden utunk vezet valahova.

Ez a művészlélek nem akart semmilyen lányklubhoz tartozni, szeretett volna egy hozzá hasonló művészlélek, csendes könyvmoly szobatársat, de nem így alakult. Tökéletes ellentéte, a hangos, zajos, pörgős, csillogós Erin foglalta el a jobbik ágyat, de barátságuk megszilárdult a két év alatt.
A mindenszenteki, "erőszakos" buli, és már az előtte kialakuló helyzet, azonban más eseményeket hoz magával, elindul egy folyamat, sőt több folyamat is, ami úgy tűnik, úgy tűnnek nem akarnak megállni. Ott vagyunk a lépcsőházban, a Starbucks-ban, vagy éppen egy előadóteremben. Jacquelin korrepetálásra szorul, és ő is korrepetál, egyszerre kezd vonzódni Landonhoz és Lucas-hoz -aki a piercing-jével és a tetoválásaival abszolút nem mondható egyszerű srácnak-, miközben Buck próbál közel kerülni hozzá, de még Kennedy is a képben van.

Csak kapkodtam a fejemet és izgatottan találgattam a háttérben meghúzódó rejtélyeket, vonzottak a sorok, ismét fiatalnak érezhettem magam, s mire a könyv végére értem helyére került minden: a jók, a rosszak, a szemetek, a barátok, a megbocsátások, az igazságok.

Nem biztos, hogy egy komolyabb időszakomban megérdemelte volna az 5 csillagot, de én mindig ennyire szubjektíven szenzitíven értékelek, de mivel itt 10-ig csillagozunk, legyen 9. A 10 az abszolút kedvenceké ezen a skálán!
De ha az SZJG-nek megadtam több esetben ezeket az értékeléseket…….. akkor mindenképpen megérdemli…… Lucas, ………… egyszerűbb lány…és benne van mindaz, amiért a fiatalok szeretni fogják.


Könyvmolyképző Kiadó
2013

Nincsenek megjegyzések: