2014. július 16., szerda

Blue Jeans: Ugye tudod, hogy szeretlek?
Kicsit több mint egy évvel az első rész után, úgy gondoltam ideje, hogy folytassam a trilógiát. Már csak azért is mert nagy meglepetésre a második és harmadik rész is megjelent, így egyben a két rész, egymás után elolvasva végre teljessé teheti a sorozatot.Az első részt Dalok Paulának  kíváncsiságból olvastam el, anélkül, hogy véleményeket, értékeléseket olvastam volna róla. 

Azzal viszont tisztában voltam, hogy már nem az én korosztályomnak szól. Ennek ellenére nekem tetszett, mi sem bizonyítja ezt jobban mint a négyes osztályzat.


Aranyos sztori, tele szerelmi háromszögekkel, nyárral, és váltakozó időrenddel.

Tömören és velősen ez a második rész.
Az elején kicsit meghökkentem, hogy olyan szereplő is felbukkan akit Paula ismer, én viszont nem.
Aztán ahogy lapoztam párat máris a múltban, egy bizonyos nyaraláson találtam magam.


A szerző az olvasó figyelmét a folyamatosan mozgó ás változó szerelmi szálakkal próbálja fenntartani, ami nem is lenne baj, ha az első részben ezt a lehetőségét nem játszotta volna ki.

Kicsit unalmasnak éreztem, hogy újra ezzel élt.


Ennek ellenére van a sorozatnak egy aranyos bája, hangulata amiért kedvelem.Sajnos a Cukorkák ebben a részben azért némi változáson esnek át, ez a csapatszellemnek nemigazán tesz jót.


Szeretem ha egy könyvben váltakozik a múlt és a jelen, a két idősíkon történtek nagyon izgalmasak is tudnak lenni, itt azonban legtöbbször csak összezavart.


A fejezet elején írt idő meghatározások idegesítettek, ugyan úgy mint az első részben, szerintem ezekre semmi szükség.

Végül is nyárra,  hintaágyba olvasva még mindig szórakoztató.


Értékelés: 10/6

2 megjegyzés:

K. írta...

Szia Csenga, hogy vagytok? Nlc-ről vagyok Jessica, ha emlékszel. :) Bandáztok valahol még netes felületen?:)

Csenga írta...

Sziaaaaaaa:-))

Hogyne emlékeznék:-) Sajnos az NLC-s topik megszűnt, a lányokkal ugyan tartjuk a kapcsolatot, de nem nyilvános fórumon. Légyszi írj nekem ide-csengablogja@gmail.com- és megírom mi újság :-)