2013. október 23., szerda

Simone Elkeles: Rules of Attraction- A vonzás szabályai


A vonzás szabályai....... vannak ilyenek egyáltalán? Erről a könyvről sem tudok sokat írni, kedveltem, szerettem.


A tökéletes kémiában megismert Alex nagyobb öccsének, Carlosnak a története, akit Mexikóból Coloradoba a bátyához költöztetnek, hogy távol kerüljön a bandatagoktól, a gonoszságtól, hogy a félelemnélkülisége, a családjának a védelme ne váljon kárára.

Carlos nem akart menni. Ő küzdeni, harcolni akartmindhalálig, s így nem is örül neki, amikor az egykori bandatag testvérhez megérkezett. Alex élete gyökeresen megváltozott a szépséges Brittany oldalán, így öccse kritizálni tudja csak az idősebb Fuentest, hogy feladta a családi "hagyományt", s majdnem belehalva az egykori zűrökbe, ő mégis az értelmes életet választotta.

A mexikói fiú megérkezik, s azon nyomban Kiarával ismertetik meg, aki az iskolai kísérője lesz egy hétig. Éppen itt kezd az első és a második rész még inkább hasonlítani egymásra, s hiába más a háttérsztori, mégis az egyik központi téma a szerelem lesz, a másik a drog, s a fekete élet, amiből egyszer csak Carlos, mégis ki szeretne szállni.

Carlos és Kiara kapcsolata zűrökkel indul, mégis beindul az a kémia közöttük, s bár eleinte úgy gondolják, hogy üzleti érdekek fűzik őket össze, hamar kiderülnek a valódi érzések.
A fiatal srác bizonyítani akar, hevesen zubog benne a vér, nem szeretne Alex sorsára jutni, utál mindent, amibe itt belecsöppent, s csakhamar egy galibába kerül, egy zacskó marihuána pedig a hátizsákjában köt ki.

Ugye, ebből nem sülhet ki semmi  jó, Kiara családja mégis megpróbálkozik a Carlos szerinti lehetetlennel: elfogadják őt, megpróbálják megváltoztatni a fiú életét, hozzáállását, pontosan megismerni őt, hogy segíthessenek neki.

(Kiaráról csak annyit érdemes elmondani, hogy egy fantasztikus családból származik és egy nem mindennapi lány. A lányos dolgok messze állnak tőle, inkább bakancsban jár, hegyet mászik és autót szerel, ahelyett, hogy sminkben és lányos ruhákban nevetgéljen a barátnőivel. A fiút első perctől kedve szeretné megismerni, érzi, hogy a magabiztos vagány külső és szöveg alatt egy másik fiú is lakozik.)

Miközben a fiatalok élik a gazdaságilag meghatározott kapcsolatukat, úgy változnak érzelmeik, úgy nyílik meg Carlos, s úgy lesz vége a könyvnek is. Persze nem ilyen egyértelműen, hiszen a drog a képben marad, Carlost pedig kemény fából faragták, és ő küzdeni szeretne. Küzdeni, ameddig tud. 

Szerettem, kedveltem. Betöltötte azt a funkciót, amit vártam a történettől. S ráadásul: érdekel a harmadik kötet is!

8/10

Nincsenek megjegyzések: