2010. március 30., kedd

Karen Chance:Megérint a sötétség


Egy újabb vámpír sorozta első része...elkezdtem ,kitartottam,de a közepénél elvesztem...

"A Megérint a sötétségből megismert Cassandra Palmer, a hétköznapinak egyáltalán nem mondható lány. Különböző evilági és természetfeletti kalandjai nyomán a világ legbefolyásosabb jövőbelátója, azaz Pythia lett. Bár ezt a kiváltságot rendszerint csak hosszú évekig tartó felkészítés végén lehet elnyerni, de Cassie személyéhez fűződő, finoman szólva is szokatlan események és körülmények a jelen esetben felgyorsítják a folyamatokat. Ezáltal egyik pillanatról a másikra olyan hatalom birtokába jut, amelyet minden mágus, vámpír, sőt még?az Erdők Népe is szeretne maga mellé állítani – vagy végleg eltörölni."

Íme az alapsztori,ami nagyon jól kezdődik és mindenre van logikus magyarázat,de ahhoz képest,hogy ez még csak az első rész,nekem túl zaklatottnak,túl bonyolultnak tűnt.Annyi minden történik egymás után,sorjáznak a szereplők egymás sarkára taposva,hogy igencsak megvoltam már zavarodva,hogy ki kicsoda.
Ami nagyon tetszett benne,hogy a szerző leporolta a szellemeket,és bizony Cassie sokszor rászorul személyes szelleme segítségére,akik nem önzetlenül harcolnak mellette,a lány az energiaforrásuk.Kitér a szellemek miben létére is,hogy miért nem tolonganak százával,és miért van hogy valaki szellem,valaki nem stb.
Kikapcsolódásnak remek,ha szeretjük a szobortestű ,jéghideg de annál jóképűbb vámpírokat és társaikat.Humor is bőven lett adagolva a vérmennyiség mellé,mégis olyan érzésem van,mintha egyhuzamban megnéztem volna egy tucat vámpíros filmet...kevesebb néha több elv alapján,ha kicsit visszafogja magát az írónő,akkor sokkal átláthatóbb lehetne a történet.És úgy érzem az összes töltényét előtte már rögtön az első résznél,bár lehet,hogy csak az én fantáziám szegényes,és lesz itt még meglepetés.De ebben a könyvben feltűnik ám mindenki Raszputyintól elkezdve a vérfarkasokig...
A borító szerintem egész jó lett,a szereplőt én is így képzelem el,és a hátán lévő rajz is szerepel a történetben.
E műfaj kedvelőinek igazi csemege,én meg csak próbálkozom.

Nincsenek megjegyzések: