2010. december 22., szerda

Caroline Jourdan:Ha a helyén van a szíved


"Korábban csak a látható sérüléseket reagáltam túl, de innentől fogva az volt a kényszerképzetem, hogy a látszólag egészséges emberek vannak a legcudarabb állapotban"

Mikor kinéztem a könyvet fel sem tűnt a borító sarkában megbújt pici kártyácska amin a memoár felirat díszelgett. Innentől kezdve egész más szemmel olvastam a könyvet, hiszen egy-egy orvosokról szóló könyv is izgalmas, de mikor egy ilyen pályán mozgó ember a saját tapasztalatait veti papírra, annál nincs lebilincselőbb.

Caroline Washington-ban dolgozik, már rég önálló, szingli életét éli, szülei Tennessee-ben maradtak ahol háziorvosi rendelőt vezetnek. Miután édesanyja szívrohamot kap, édesapja csak Carolin-ra számíthat, aki elláthatná a recepciós teendőket míg édesanyja fel nem épül.

Caroline mint mindenki aki több évre kiesik a családi vállalkozás fogásaiból, nehezen áll rá a szokatlan munkára,az idegőrlő esetekre, és a vérre... miközben folyamatosan Washingtonba vágyakozik, a csillogásba, a süppedős szőnyegekhez, és az elegáns éttermekbe.

A szívszaggató esetek, az orvosi pálya nehézségei mellett kacagtató, és meghökkentő esetekből sincs hiány. Aki olvasta és szerette az Ügyeletben című könyvet, ez is garantáltan kedvenc lesz, annál is inkább mert az orvosi esetek mellett, Caroline családjával is megismerkedhet. Családias,meghitt, izgalmas, kacagtató történet, aminek egyáltalán nincs vége, hiszen Caroline talán a mai napig ott ül a recepción és komoly arcal tölti ki az aktuális beteg kórlapját, aki épp azt ecseteli, hogyan próbálta szőnyegvágóval kezelni az aranyerét..

A borító egyszerű, mégis nagyon szép.

Nincsenek megjegyzések: