2010. december 22., szerda

Mikael Ollivier: Vértestvérek


"Olykor szinte el sem hiszem, hogy mindez valóban megtörtént velem. De minden reggel ott a tükörben a sebhely az arcomon. És a rémálmaim éjszaka."

A könyv ifjúsági thriller,a mindössze száztíz oldalas történet furcsa volt nekem, és sokkoló. Franciaországban nyolc ifjúsági díjat kapott, tévéfilmet is forgattak belőle.

Martin Lemeunier tizennégy éves, boldog, átlagos Francia családban él. Egyik este a rendőrség letartóztatja Martin bátyját Brice-t. Már az is sokkolja a családot, hogy a fiuk esetleg egy gyilkos, na de az, hogy sorozatgyilkos lenne akinek a rendőrség szerint öt ember halála szárad a lelkén összeroppantja Brice szüleit. Martin és Brice nagyon jó testvérek, még a kamaszévek sem távolították el egymástól a két testvért. Éppen ezért Martin egy percig sem kételkedik testvére ártatlanságában.

Úgy tűnik nincs mit tenni, Brice ellen túl sok a bizonyíték, minden áldozatát ismerte, akikkel azután mind haragban vált el, az utolsó áldozat a volt barátnő akinek holttestét saját házuk kertjében találja ameg a rendőrség. Mivel Brice nagykorú, nagyon úgy tűnik, hogy élete végéig börtönben marad. Martin ekkor határozza el, hogy nyomozni kezd.

Hihetetlen mi minden fér bele száztíz oldalba, Martinnal végigszáguldunk egy rémálmon, egyetlen ember segítségével próbálja megmenteni a testvérét, miközben olyan dologra bukkan ami családja feldúlt életét végképp megváltoztatja.

Nem tudom kamaszként hogyan hatott volna rám ez a könyv. Tömény és hátborzongató. Bár konkrétan nem ecsetelik a borzalmakat, de így, hogy csak elmosódva látjuk, olvassuk a történetet még izgalmasabb. A történet bizonyos pontja után már sejtettem, hogy mi lesz a történet vége.

Aki kedveli a krimiket, thrillereket kicsit kevésbé véres köntösben ezzel a könyvel nem fog mellényúlni.


Nincsenek megjegyzések: