2011. július 28., csütörtök

Alice Hoffman:A Tizenharmadik boszorkány


Nem tudom nem dicsérni Hoffmant,mindig olyat ír ami teljesen elvarázsol,és úgy tudja adagolni a misztikumot,hogy teljesen elhiszem neki,hogy a Sparrow lányok tizenharmadik születésnapjukon megkapják különös képességüket-látják mások álmait,vagy megérzik a hazug embert.

Stella viszont elég nyomasztó képesség birtokába kerül,látja mások halálát.Az autóbalesetet a rákot, szóval mindenkinek az utolsó pillanatát.Stella nehéz helyzetben van nagymamája mindenben támogatja különleges unokáját,még anyja Jenny normális kamaszkort szeretne neki...Stella viszont élvezi a családi örökséget,sőt a többi Sparrow nő múltját is kutatja.Visszaköltözik nagymamájához a torta-házba,hamarosan anyja is követi ám nem önszántából...

Hoffman szerethető karaktereket alkot a köréjük font misztikum és történet pedig minden egyes könyvét letehetetlenné teszi! Ebben a történetben a nevek,elnevezések is remekül sikerültek,ha egyszer lesz lovam biztosan a Hamarabb nevet kapja:-) És én is szeretnék egy torta-házat vitrinnel-benne a Sparrow nők hagyatékai,mint nyílhegyek amiket Rebecca a saját testéből szedett ki-Rebecca nem érzett ugyanis fájdalmat.

Az utolsó oldalak is tartogattak izgalmat!


Nincsenek megjegyzések: