2011. október 17., hétfő

Nevada Barr:13 1/2



" -Megöltem valakit?

-Senki fontosat-válaszolta Clyde"


A Cor Leonis kiadó egy igazán különleges könyvet adott ki,legalábbis Én nem szoktam minden nap ilyen történetekbe botlani.

A fülszöveg sajnos nem sikerült olyan sejtelmesre és hátborzongatóra mint amilyen a történet.Sőt kicsit félrevezető is,mert két személy helyett három főszereplő van és mindegyikük nagyon izgalmas karakter.

Dylan élete túl korán-11 évesen változott meg egy rémes éjszakán-az éjszaka részleteiről egyre többet tudunk meg ahogy halad a történet,de már az első perctől kezdve tudni mi is történt.A család életét ,illetve a két fiútestvérrel történteket úgy írja le a könyv,mintha mi az olvasók egy homályos üvegajtó mögül néznék az eseményeket,tudjuk,hogy minket nem látnak,ezért a láthatatlanság teljes biztonságában tapasztjuk tenyerünket az üvegre és borzongunk,rettegünk,sikítozunk...

Én valahogy egy "szelíd " thrillerre számítottam,és bevallom voltak részek amik rendesen megviseltek-valószínűleg egy edzettebb krimiolvasó lazábban veszi majd az akadályokat.

A két fiútestvér közül az egyikük nyögi a bűnét,még a másik normális életet él,miközben nem feledkezik meg a testvéréről akit árammal "gyógyítanak" és drogokkal tömnek ,hátha végre elmeséli azt a szörnyű éjszakát.

És amikor Dylan maga mögött hagy sok-sok évet találkozik Pollyval-ez az egyetlen hibája a könyvnek,hogy Pollyt az első oldalakon gyorsan megismerjük,tömören,velősen aztán valahogy szegény csak egy lesz a rettegő szereplők közül,pedig nagyon jó lett volna ha Polly múltját és életét kicsit jobban kibontja a szerző.

Mikor már mindhárom szereplő teljes értékű tagja a történetnek,akkor beindulnak az események és hömpölyögve ,száguldva robognak az események.Szerencsére vannak benne fordulatok is,így nem fanyaloghatunk,hogy átlagos thriller-bevallom kezdem megkedvelni ezt a műfajt,mostanában jó pár remek darabot olvastam ebben a műfajban,ahol nem kell,hogy locsolótömlőből áradjon a vér,elég ha egy fura szomszéd,fura dolgokat művel,esetleg egy ártatlan kisfiú véres baltát tart az ágya alatt....


Nincsenek megjegyzések: