2013. február 13., szerda

C.S.Lewis: Narnia 2- Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény


Gyorsan elolvastam a Narnia krónikái 2. részét is, és bevallom, hogy jobban tetszett. Az első is klassz volt, de az amolyan bevezető rész, ebben pedig végre többet izgulhattam.
Az első könyvben megemlített csodaalmából készített ruhásszekrénynek jutott nagy szerep, és ez mellé tett Lewis 4 drága gyermeket. Testvéreket, akik boldogok, a háború tőlük távol zajlik, nekik mégis sikerül belecsöppenniük egy másik háborúskodásba: a narniai küzdelmekbe, amelyekben nagy szerepet kapnak.

A boszorkány visszahozta a Birodalomba az örök tél, az örök hó, az örök hideg, a csupaszság, a kőszobrok világát, ahol még karácsony sincs. Ide csöppent be először Lucy, a szekrényen keresztül, és senki nem hitt neki, amíg.....

Hirtelen ott terem mind a négy gyerek, a két lány és a két fiú, és ismét szembekerül egymással a jó és a rossz: mind a gyermekek között, mind pedig a boszorkány és Aslan között.
Aslannak, az oroszlánnak jó oka volt, hogy visszatérjen.

Ugorjatok be ti is a szekrényetekbe, hátha átléptek Narnia világába! Ha pedig nem sikerül....?- üljetek le és olvassátok el a könyvet, hogy megtudjátok megérkezett-e a Mikulás, vagy, hogy csiripeltek-e végre a madarak...

Harmat Kiadó
2012

Nincsenek megjegyzések: