2008. október 15., szerda

STEPHENIE MEYER - ALKONYAT / RENDHAGYÓ BEJEGYZÉS!

Blogunk fennállása óta az első rendkívüli közleményünk :D
Szeretnél beleolvasni?
IGEN?
Akkor katt ide!

A Könyvmolyképző Kiadó felkérésének eleget téve (És sok rajongó örömére) közzétesszük Stephenie Meyer - Alkonyat (Twilight) című könyvének megjelenése kapcsán a hírdetést. Íme:
"Hivatalosan még egy szó sem jelent meg tőle magyarul, de már nálunk is kultusza van, ahogy néhány éve a világ minden táján. A neten szaporodnak a Stephenie Meyer rajongói oldalak. Az amerikai írónő népszerűsége hollywoodi sztárokéval vetekszik. És nem méltánytalanul. Meyer minden kétséget kizáróan egy eredeti hangú író, friss, briliáns stílusú író, aki Twilight (Alkonyat) című regényével üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg.
A sikerszéria folytatódott, az Alkonyatot hamarosan követte a második rész, a New Moon, majd az Eclipse címet viselő harmadik kötet. A könyvsorozat negyedik része - Breaking Dawn - idén augusztusban jelent meg Amerikában. Főhősei Bella Swan, az érzékeny, zárkózott 17 éves középiskolás lány, és osztálytársa, a csöppet sem hétköznapi Edward Cullen. Súlyos, sötét titkok veszik körül a fiút, melyeknek árnyéka eléri a lányt is, amikor egymásba szeretnek, az örökösen esőben ázó kisvárosban. Egy csipetnyi a Hegylakóból, némi Rooswell-i melankólia, kaland, romantika, fantasy elemekkel spékelve, remek karakterek, árnyalt viszonyok, sok-sok eredetiséggel és humorral fűszerezve.
Az első könyv alapján készült film premierje november 21-én lesz az USA-ban, a felfokozott várakozás már-már tömeghisztériába torkollik. A neten máris levadászható a trailer, sőt, néhány jelenetet is felcsempésztek a filmből.
A Twilight és Meyer többi regénye mindeddig csak angol nyelven volt elérhető, mégis rengetegen rendelték meg postán, még többen reklamálták, hiányolták, hogy a kultkönyv még mindig elérhetetlen magyarul. Nos, ők bizonyára örömmel fogadják a hírt: novemberben megjelenik a széria első könyve a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában."



Twilight
Alkonyat

Mersz szeretni?
Az életed árán is?

Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik.
Hanem Ő…

Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…

A szerzőről: Stephenie Meyernek már nálunk is kultusza van, noha ez az első magyarul megjelenő könyve. Alkonyat (Twilight) című regényével üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg.
Twilight – A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!


Világsiker!
Ne állj ellen, az Alkonyat úgyis leszáll!


Beleolvasnál?
Csak dobj egy e-mailt az info@konyvmolykepzo.hu címre: Beleolvasnék a Twilight-ba. Már küldjük is.

A Twilightról már a magyar kiadás megjelenése előtt csaknem 40 véleményt küldtek a rajongók a kiadónak, akik angol nyelven olvasták!

Íme néhány vélemény:
A Twilight egy igazán magával ragadó történet egy olyan lányról, akinek megadatott a természetfeletti, igaz szerelem. Ha olvasod, te is a Twilight világába csöppensz, ahonnan kilépni szívszorító érzés. N. Niki (18)

Ez egy olyan történet, amely mindenkit személyesen érint. Arról szól, amiről mindannyian ábrándozunk. Képtelen voltam letenni a kezemből. K. Krisztina (20)

A Twilight egy igaz szerelem kezdetének története megfűszerezve egy kis akcióval és természetfelettivel. Aki elolvassa, Twilight-lázban ég utána.Sz. Kata (18)

A befejező sor elolvasása után egyetlen gondolat telepszik meg az ember fejében: MÉG!
Sz. Szilvia (29)

Egy dolog biztos: amióta a könyv ismert lett, midenki egy saját Edward-klónról álmodozik. Nem is rejtély senki számára, hogy vajon miért.S. Rhea (16)

A Twilight a Harry Potter utáni élet. Sosem gondoltam, hogy a HP után is lesz olyan történet, ami ennyire magával ragadó. J. Zsófi (14)

A Twilight kultusz. Vagy imádod olvasni, vagy imádod utálni. Egy biztos: nem fog nyugton hagyni. Zsuzsi (18)

Bella és Edward történetéből rájövünk, hogy a tökéletes és a tökéletlen gyönyörüen kiegészíti egymást. A könyv amely rámutat arra, hogy a tökéletlen végül mindig átváltozik; tökéletessé. Viki S. (15)

Egy történet az igazi szerelemről, izgalommal vegyítve, amely belopja magát a szívedbe örökre. Közben te magad is megváltozol. H. Adrienn (21)

Mintha Csodaországba csöppentem volna.Hihetetlennek tünt, hogy van olyan könyv amit egyszerüen lehetetlenség letenni.Hát ez a könyv pontosan ilyen.Néha azt gondoltam „Na ezt már biztosan nem lehet fokozni!” És DE! L.Letícia(17)

A Twilight egy olyan könyv, mely mindenkit ráébreszt arra, mit is kell még javítanunk az életünkön. Bella és Edward szerelme nem tökéletes, ettől is érdekesebb, romantikusabb, amiből adódóan a könyv még több érzelmet ad át nekünk.
B. Denisza(13)

Bella beleszeret Edwardba. Az olvasó beleszeret a könyvbe. U. Luca (13)

A vélemények az első magyar rajongói oldal látogatóitól származnak.
http://twilight-net.extra.hu/

A Twilightban megtalálod az álmod, amit titkon kívánsz: a szerelmet, az összetartást, az erőt, a szépséget. És az alkonyat elmúlásával rájössz, hogy benned is ott lakozik egy cseppnyi vámpír. P. Szilvi (22)

Két kötelező olvasmány közt lapozd fel a Twilight-ot és meglátod: olvasni igenis jó! G. Viktória (16)

Mikor először kezembe vettem a könyvet, nem tudtam, hogy mire számítsak. Aztán annyira magával ragadott ez az izgalmakkal és mély érzelmekkel teli történet, hogy többé nem is akartam visszatérni a valóságba. S. Betti(17)

A könyv tele van fordulatokkal, romantikával, kalandokkal és érzelmekkel. Minden ami egy letehetetlen könyvhöz kell. N. Tami(13)

Mit nekünk Harry Potter amikor itt van Edward, aki sokkal menőbb, bátrabb, jóképűbb, és nem mellesleg romantikusabb. Sz. Katalin(21)

A könyv, aminek mindenki részese szeretne lenni, ahol az igaz szerelem ereje felbecsülhetetlen. B. Nikolett (14)

A legfantasztikusabb történet a világon! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyet olvashatok! Ilyen idősen.T. Krisztina (28)
Ez az a köny, amit még tizedszerre sem fogsz letenni.B. Vera (15)
A Twilight magával ragadja az olvasót. A történet fejezetről-fejezetre haladva bontakozik ki, míg megtudjuk a főhős „vérfagyasztó” titkát. Ezzel együtt egy csodás utazás veszi kezdetét, ahol valóság és fantázia egymás mellett halad.B. Bogi (19)
Tipikusan az a könyv,amit ha tízszer elolvasod sem fogsz megunni és mindig találsz valamit amit addig nem vettél észre.F.Dalma (15)
Ez nem csak egy könyv. Ez egy olyan történet, ami embereket hozott össze, ami örök emlék marad, és ami jelentősen megnövelte a vérszívók táborát.Cs. Réka (14)
A Twilight az egyik legjobb könyv a világon, az első fejezet után magával ragadott. Vega vámpírok, emberek és persze a szerelem fantasztikus szövevénye.N.Dóra (18)
Soha nem hittem, hogy a romantikát és a horrort lehet ilyen eszményien elegyíteni.B.Eszter (16)
A Twilight egy nem mindennapi szerelem történetének első lépéseit; kibontakozását írja le nem várt fordulatokkal. Nem lehet nemet mondani neki! B.Barbi (17)
Ha elolvasod ezt a könyvet,akkor egy olyan élménnyel leszel gazdagabb,amit más könyvtől biztos, hogy nem kapsz meg ezután... U.Réka (16)
Nem tudom,hogy pontosan mit is írjak,mert már mind elhangzott,amit írni akartam. Ehhez csak annyit tennék hozzá, imádom ezt a könyvet és már alig várom,hogy megjelenjen magyarul. M.Cintia(17)
Egy nagyszerű könyv, amit ha elkezdesz, nem tudod abbahagyni. B.Heni (14)

Ez a könyv elröpít egy másik világba! U.Luca(13)

Lenyűgöző történet rengeteg izgalommal és meglepő érzelmek felszínre törésével. T.Emese(16)

Az egyik legjobban megírt ifi regény, korhatárra való tekintet nélkül tudom ajánlani mindenkinek, aki egy egy kis borzongásra, misztikumra és egy kis romantikára vágyik. V. Dalma (18)

Egy lenyűgöző történet, melyet mintha nekem írtak volna. Cs. Evelin (20)
Mára elvesztettük hitünket a szerelem erejében. Nos a Twilight visszadja ezt nekünk.
K. Lilián (16)

Egy történet, amely megdobogtatja szívünket. Egy érzés, amely magával ragad és minden sor valóra válik körülöttünk. Ilyen ez a könyv, egy tökéletes könyv. N.Anna (15)

Egy olyan könyv, ami minden olvasás után tartogat számomra valami újat. O. Adél (14)

Hogy miért szeretem a Twilight-ot? Mert van benne: akció, romantika, humor... Minden ami egy nagyon jó könyvhöz kell. O.Eszter(17)


Mostantól a világ már Alkonyatkor álmodni kezd.
Hát szeress, ha mersz!

12 megjegyzés:

picidzé írta...

Szörnyűnek tűnik.

Tara Nima írta...

engem csak az riaszt, hogy csupa tini írt róla véleményt.

Borostyán írta...

Azért írtak idősebbek is (például én :) A sorok közt megtaláltok engem is :P
Nem titok, hogy ez ifjúsági regény (vagy egyszerűen tiniregény) de szerintem azok, akik amúgy kedvelik felnőtt fejjel is az ifjúsági irodalmat, nekik valószínűleg ez is tetszeni fog. Persze, kívétel erősíti a szabályt. :)

Elayan írta...

Nem tudom miért mondja bárki is, hogy szörnyűnek tűnik. Olvasd el, ha ezután nem tetszik, akkor ennyi, de addig kérlek ne alkoss róla véleményt. Én már nem érzem magam tininek, 20 elmúltam, mégis odáig és vissza vagyok a könyvért, pedig nem ez a kedvenc műfajom.

picidzé írta...

Nem tudom, miért mondja bárki is, hogy ne alkossak előre véleményt.

Borostyán: MÉG? :)

Borostyán írta...

dzé: :)) én volnék :)

Elayan írta...

pici dzé, talán azért, mert amit nem ismersz, honnan tudhatnád milyen?
Másrészt, ez egy topic, ahol bárki elmondhatja a véleményét és reagálhat is a másik által elhangzottakra.
Végülis a te dolgod, csak nem szeretem az ilyesmit.

Amadea írta...

Én se vagyok híve az előítéleteknek, de akit már ennyire zsigerből riaszt, az nem hiszem, hogy szeretni fogja (ha ennyire elutasító marad). Dzé dolga, hogy mit olvas, ír vagy mond.:)

Én nagyon kíváncsi vagyok a könyvre, annak ellenére, hogy az ifjúsági irodalom-olvasmányaim elég gyérek.

Én még csak 20 éves vagyok, bibibíííí!!!:)

stranger írta...

A könyv fantasztikus, csak sajnálni tudom azt, aki nem olvassa el!!
42 éves vagyok, a gyerekeimet már megfertőztem a "Twilight-izmussal", kedves nima, nem hagyd ki!!!!!!!!!

Mademoiselle írta...

engem az riaszt hogy egy vámpírról szól. Most akkor ez lesz a normális? Vámpírokért bomlanak majd a csajok?

"Mindenki Edward-klónt akar"!? Láttam a filmplakátot a srácról... hát, hullaszínű, és piros a szeme. Én félnék tőle. Harry Potternek legalább emberi színe volt.
Asszem öregszem.

*Kyra* írta...

hali^^
én is egy csomó helyen láttam hogy áradoztak a könyvről meg minden...
én nem tudom milyen mert még nem olvastam, de nagyon szeretném!!!!!!!! , de mielőtt megveszem szeretnék feltenni róla 1 kérdést...
ez olyan csöpögős túlromantikus szerelmi történet? xDDDD

Borostyán írta...

Szia Kyra!
Attól függ mit tartassz csöpögősnek. :P Én nem szeretem a steel és Nora roberts könyveket, mert azok aztán csíkot hagynak maguk után... Ezt nem találtam olyannak. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor várd meg amíg a könyvtárban kölcsönözhető lesz, és akkor olvasd el.