2010. május 12., szerda

Jennifer Crusie: Szerelmes szélhámosok

Ha felhőtlen szórakozásra vágysz,de kerülöd a bugyuta történeteket akkor ezt a könyvet a strandon,vagy a hűvös szobában a limonádé mellé ajánlom.

Adva van egy család csupa nők akik a családi galériát vezetik, egyre kevesebb sikerrel... pedig valamikor híresek, és jómódúak voltak,igaz akkor volt egy -két hamis kép is a galériában... egy véletlen folytán egy ilyen régebbi hamisítvány eladásra kerül, és persze mindenáron vissza kell szerezni mielőtt az egész Goodnight familía a börtönbe kerül.Matilda a középső lány vállalja a feladatot,annál is inkább mert Ő festette a képet.

Betörés közben, váratlan dolgok történnek, Matilda egy szekrénybe kényszerül ahol már van valaki... és innentől elkezdődik a félreértések, csókok, szekrényben töltött órák, végtelen nevetések, bérgyilkosok hosszú sora.
Az utolsó oldalig érdekes a könyv, a szövegektől elvoltam ájulva,a szerző remek humorral,iróniával mutatja be a nők minden problémáját, és rádöbbenünk,hogy legyen egy nő harminc vagy ötvenéves ugyanazok a dolgok fontosak, ugyanazokkal a gondokkal küzdenek.
Rekordidő alatt olvastam el a könyvet, és nagyon élveztem. A sok szereplő először megijesztett, de ha már tudjuk ki kicsoda, ez sem okoz gondot.

Tetszett, hogy nem egy csontot rágtunk, már ami a témát illeti, többrétegű a könyv, a család, a szerelem, a párkapcsolat, a nők gátlásai, a rossz szex!!! mind mind terítékre kerül.


Nincsenek megjegyzések: