2009. május 21., csütörtök

......István: Lottón nyertem

Drága barátnőm ajánlotta ezt a könyvet,mert mindketten kitartóan lottózunk.Szerinte tanulságos a történet -na én nem tanultam belőle semmit!!-lehet velem van a baj....

Szóval-a könyvet az a lottónyertes írta aki a 90'évek vége felé, elvitte minden idők legnagyobb lottó nyereményét ami egy éven át halmozodott!!! Sem a pontos dátum,sem a nyeremény pontos összegét nem árulta el a szerző. Ha ilyen könyvet írnék biztosan hasonlóan kezdtem volna a sztorit-átalgos magyar család,átlagos élettel, megszokásból játszanak, majd nyernek.

Két hónapjuk van, hogy álmodozzanak mire is költik a milliárdokat-addig fent kell tartani a látszatot,és kitalálni egy hihető sztorit a rokonoknak,barátoknak. Még a saját gyerekük sem tud az őket ért szerencséről.

Majd hirtelen elfeledkezve a nagy óvatosságról költeni kezdenek-a feleség mindenáron kisbabát szeretne férfitől-az egyetlen gyerek ugyanis nem közös gyermek-a férj pedig milliókat érő házat.

A feleség nem sajnálja a pénz az orvosoktól, de minden hiába 45-évesen még a lombik sem hoz eredményt.

A férj pedig egyre több és több hülyeséget csinál,olyan lesz akár egy ötéves aki beszabadul a játékboltba.Mivel álmai házát nem hajlandóak eladni neki,fejébe veszi,hogy megszerzi a terveit és pontosan ugyanolyan házat épít-könyörgöm ennyire nincs fantáziája egy felnőtt embernek?????

A többi hihetetlen sztoriról nem is beszélve....,.. a történet végére marad egy filmbe illő fordulat-főhősünk leukémiás lesz és meghal, hiába a rengeteg pénz.

El tudom képzelni/hinni, hogy valaki ennyi pénzt nyer, csak azt nem, hogy így reagáljon rá.

6 megjegyzés:

annamarie írta...

Én már mindent el tudok képzelni!

szeee írta...

én is. az emberi hülyeségnek tényleg nincsenek határai - minden képzeletet felülmúló dolgokat képesek produkálni egyesek.

quika írta...

Olvastam a könyvet, nekem sem tetszett.
Fogalmam sincs, hogyan reagál egy ember arra ha hirtelen ennyi pénz üti a markát. Szerintem ennyi pénz elő tud hozni addig elképzelhetetlen éneket bárkiből.
De azt ugye nem tudjuk, hogy igazi-e a sztori, bár akár lehet is...mindenesetre számomra elég rémisztő.

Csenga írta...

Én is arra gondoltam,hogy inkább ne nyerjek a lottón ha így kivetkőznék magamból....

ßóbita írta...

Kamu...

Nem a 2003-as ötmillárdos nyeremény gazdája írta.

Csenga írta...

Nem is írt dátumot!!
De én sem hittem el a sztorit.