2012. december 11., kedd

Alex Miller:Lovesong

Vannak olyan könyvek,amik  ha kezünkbe kerülnek  már csak azt vesszük észre,hogy elrepült az idő,még világosban kezdtünk olvasni,de már alig látunk,időközben besötétedett,és jesszus mennyit haladtunk,hisz mindjárt kiolvassuk a könyvet...pontosan ez történt  velem is.

Aki egy szép,és megható szerelmi történetre vágyik az ki fog józanodni.Nagyon is életszerű,valóságos és fájdalmas szerelmet ismerhetünk meg.Az Ausztrál John az idős írónak,Kennek meséli el kávézásaik alkalmával az életét,Ken előtt,aki remek hallgatóságnak bizonyul megelevenedik John és Sabiha szerelme és élete a távoli Párizsban ahol vendéglőt üzemeltettek.
Sabiha gyermekkora,és vágya-egy gyermek.

"Sabiha története már nem az övé.Elröpült hozzám,és most,miután már én magam is féltő gonddal ápolgattam egy ideig,ideje befejeznem és megválni tőle."

Én igyekszem nem pálcát törni az emberek felett,most sem teszem csak nem értem,nem érthetem meg soha,hogy egy álomból,egy vágyból hogyan lesz rögeszme,hogyan lehet évtizedekig foggal-körömmel ragaszkodni valamihez ami egyre távolabb kerül tőlünk és közben pont azokat az embereket,álmokat nem veszzük észre amik az orrunk előtt van,mert nekünk csak az kell amit nem kaphatunk meg.
Sabiha szemben ment a saját sorsával,átírva élete forgatókönyvét ,nem gondolkozva azon,hogy mennyi fájdalmat hagy maga után.Nekem nem elégtétel,hogy a múlt örökké kísérteni fogja.

Sabiha egy gyermekért képes feláldozni egész addig életét és a jövőjét is.John nekem túl jó,túl megbocsátó.
Kételkedem,hogy létezik férfi,ember aki ennyire empatikus,elnéző,együtt érző,kedves.

Az egész történetet áthatja egyfajta szomorúság,várakozás,hisszük,hogy a történet végére minden megjavul,helyreáll a világ rendje.
Szerettem olvasni,hihetetlen gyorsasággal fogytak a lapok,és Ken különösen a szívemhez nőtt,a bölcs gondolatai,meglátásai,szerethető karaktere nagyon kellett ebbe a történetbe.

A könyv borítója is olvasásért kiált,nagyon szép lett,elegáns betűk,letisztult képvilággal.






Nincsenek megjegyzések: