2012. december 11., kedd

Amy Kathleen Ryan:Ragyogás

Kezdek megszállott lenni.Ugyanis a Maxim kiadó által megjelentetett könyvek eddig mindegyike elnyerte a tetszésem,sőt azt hiszem most csúcsosodott ki a rajongásom ezzel a könyvvel.

Nem is tudtam,hogy rajongok az utópisztikus könyvekért,az űrhajókért, a csillagközi harcokért..és tessék itt  van ez a történet ami teljesen elragadott.

A könyv egy trilógia első része (ajj már,már olvasnám a másik két részét!!) két űrhajó tart az újvilág felé,ugyanis a régi jó földünket már kiszipolyoztuk,így nem maradt más hátra mint új otthont,és bolygót keresnie az emberiségnek. Az Új Látóhatár és az Empyreum több mint negyven évnyi utazást békességben tették meg,ám az egyik űrhajó váratlanul megtámadja a másikat,ezzel teljes káoszt teremtve,ugyanis az emberiség az összefogásra rendezkedett be az elmúlt években,és meg sem fordult a fejükben,hogy a szövetségeseik forralnak valamit...

Mindezt a zűrzavart és vérontást Waverly és Kieran szemszögéből ismerhetjük meg, a két fiatal már az űrhajón született és mindenki abban reménykedik,hogy hamarosan összeházasodnak és legalább négy gyermeket vállalva növelik a népességet,hogy ha megérkeznek Újvilágba minél hamarabb benépesítve azt.

A támadás során a két fiatal elszakad egymástól...Waverly az ellenséges hajóról próbál megszökni, Kieran pedig a vérontás után,immár felnőttek nélkül a több gyerekkel kell,hogy elnavigálják az űrhajót,és megmentsék a csapdába esett legénységet,és felnőtteket.

Az elején azt hittem,hogy egy kis űrséta lesz,repkedünk egyet,persze lesz benne szerelem is,de ilyen összetett és izgalmas történetre nem számítottam,ami pedig igazán hihetővé tette az a lélaktani oldala a könyvnek.

A másik pedig maga a felépítése,az élet ami egy mesterséges helyszín,egy űrhajó,mégis van rajta búzamező,erdő és iskola is.

Nagyon izgalmas és összetett a könyv,nagyon tetszik,hogy minden felmerülő kérdésemre választ kaptam,és ami igazán ledöbbentett,hogy nem igazán tudtam kinek higgyek!!! Mindkét űrhajó emberei állítanak valamit ,mindkettő jogosnak véli a tetteit,de vajon ki az aki igazat is mondd?
 Hatalmi harcok,vágyak,remények,szerelem,jövő,kilátástalanság fűszerezi ezt a remek történetet.

Sajnos a legizgalmasabb résznél ér véget az első rész.


Nincsenek megjegyzések: