2008. május 7., szerda

Marisa de los Santos: És besétált a szerelem

Ez a könyv sokszor a kezembe akadt a könyvesboltokban-de a cimböl itéltem és még a tartalmát sem olvastam el.Aztán a könyvtárban mikor ismét a kezembe akadt,gondoltam ez valamiféle jel,hogy el kell olvasnom.
A könyv olvasása során szinte folyamatosan vivódtam,hogy jó könyv-e vagy sem.A történet átlagosan indul-Cornélia 31éves és még mindig az igazit várja,állandóan nagy filmek és népszerű könyvekből előrángatott részletekhez hasonlitja az életét,és persze csakis ilyen szerelemmel elégedne meg.
És mikor tényleg besétál a szerelem és tökéletesnek látszik Cornélia nem is sejti milyen változások előtt áll az élete.
Azért is különleges a könyv,mert a szereplő folyamatosan kérdezi az olvasót,és idegesitő:) módon megmagyarázza miért is érzi,azt amit-talán ez az oka,hogy méltónak találtam ide a blogba:)
Sok szálon fut a történet-előkerül a helyünk a családunkban,egy kislány akinek Cornélia jelenti átmenetileg a biztonságot,a gyermekkori barát aki az igazi lehetne,ha nem a nővérünk férje lenne,a barátság amire mindenkinek szüksége van,ami a szerelemmel ellentétben nem vak-hanem becsukja a szemét:)
Ebből kerekedik ki aztán egy érzelemes,néhol érzelgős történet.
Volt,hogy egy-egy oldalnak többször nekifutottam mire kihámoztam mit is akar az iró elmondani-egy tipikusan rágodós ,lassú történet amire érdemes időt szánni,hogy igazán élvezni tudjuk.

Üdv.Csenga

3 megjegyzés:

Borostyán írta...

Én is szeretem az ilyen "JEL"-eket a könyvtárban :P

Habár az elolvasandók listáján szerepel ez a könyv, most lehet hogy akkor hátréb pakolom egy kicsit a rangsorban. Köszönöm a beszámolót csenga!

csenga írta...

Borostyán ezek szerint elvetem a kedved a könyvtől??
Na milyen klassz beszámolókat tudok irni,mi?:(

Borostyán írta...

Drága Csenga!

Dehogy vetted el a kedvem a könyvtől! Változatlanul el szeretném olvasni, de mást veszek majd előre. A véleményed nem húzta le a könyvet, ne menjen el a kedved az írástól! Csak arról van szó hogy mostanában nem ilyen történetre vágyom. Ezért is jó hogy ilyen véleményezéseket írunk, mert így többet közölhetünk a többiekkel mint a könyvek hátára kreált szövegek. :D Szóval ne bánkódj jó jellemzést írtál, csak most nem erre vágyom. :P