2011. január 27., csütörtök

Jamie Reidy:kemény üzlet

"-Már senkit sem érdekel a légcsőhurut,csak a merevedés.Még a gyermekgyógyászok is csak erről akarnak hallani."

1995 és 2000 között Jamie gyógyszer ügynökként helyezkedett el a Pfizer gyógyszergyártó cégnél.Előtte katonásdit játszott de nem volt neki való,ahogy az ügynökösdi sem csak éppen nem volt más választása.Jamie remekül mutatja be és adja el magát és családját,az első oldalakon percenként röhögtem fel olyan klasszul ír a srác.

Jamie miután elvégzett egy tanfolyamot elindul az ügynöki pálya rögös útján,a Pfizer úgy gondolja a legjobb alapanyag egy volt katona aki ugye fegyelmezett akit nem kell ellenőrizni,akiben buzog a kötelesség tudat-na ezek pont nem jellemzőek Jamie-re,Ő szeret délig aludni,ebédidőig dolgozni és pihenni...ha ügyes ezt meg is tudja valósítani igaz a látszat,hogy dolgozik még több energiát és időt emészt fel mintha ténylegesen dolgozna.

Jamie nagyon látványosan és szórakoztatóan mutatja be a munkáját az ahhoz kapcsolódó stikliket,módszereket,gyógyszer eladási stratégiát.Egy percig sem unatkoztam és mégis átlátható,érthető a sztori.

Természetesen szó esik a kis kék csodáról is ami hihetetlen népszerűségnek örvend mind a mai napig,de szerencsére csak a könyv vége felé foglalkozik ezzel.Egy egész könyvnyi Viagra himnuszt nem igen bírtam volna elviselni.

Természetesen a könyv visszhangjáról is esik pár szó,és a megfilmesítés is olyan véletlenek műve volt mint magának a könyvnek a megszületése.

Jamie a gyógyszeripar nagy megkönnyebbülésére ma már csak ír,agglegényeket tanít főzni és takarítani legújabb könyvében-jesszus ez milyen vicces lehet:D

A borítón szereplő mondatot nem sikerült megfejtenem:"Néha az kell a legjobban,akit a legkevésbé akartál".



Nincsenek megjegyzések: