2008. június 23., hétfő

Jennifer Kaufman és Karen Mack: Book Lover ("Könyvmoly" - saját fordítás)

XX. század, Los Angeles

Dora, a harmincas éveiben járó, pillanatnyilag egyedülálló nő minden helyzetben olvas. De leginkább akkor, amikor el akar menekülni a világ elől. Amikor valamilyen döntést kellene hoznia. Amikor bánat éri. Amikor az édesapja megbetegszik. Amikor szerelmes. Amikor nem szerelmes.
Dora mindenevő. Rendszeresen jár a helyi könyvesboltba, ahonnan nagy kupac könyvvel tér mindig haza, beül a fürdőkádba, bezárkózik a lakásba és napokig ki se dugja az orrát.
Aztán egyszer a könyvesboltban találkozik Freddel…


Amiért tetszett:
- érdekes egy könyvmoly lelkivilágáról olvasni, nem volt nehéz az azonosulás
- Los Angeles hangulata
- a Dora által olvasott könyvek jó ötleteket adnak újabb olvasmányélményekhez
- minden fejezet egy idézettel kezdődik: irodalomról, könyvekről, az olvasás öröméről

- hátul mellékletként össze van szedve az összes, a regényben megemlített irodalom, ami alapján az olvasó is könnyen összeállíthatja a saját listáját


Megjegyzés: a könyvet angolul olvastam, és ha jól tudom, nem jelent meg (még) magyarul. De azt gondoltam, helye van itt, a „könyvmolyok” blogján. Nem nehéz a nyelvezete, élvezetes, könnyű, modern, csajos olvasmány, akár nyaraláshoz is tudom ajánlani.

Az úgynevezett "Chic Lit" ékes példája, mellyel olyan regényeket szoktak jelölni, amelyek 20-as, 30-as éveikben járó, leginkább szingli, dolgozó, városi nőknek és nőkről szólnak. Na ez ilyen.

4 megjegyzés:

Csenga írta...

Teljesen fellelkesültem-aztán olvasom,hogy angolul jelent meg:(
Ez nem ér.....

Lobo írta...

Hűű ez nagyon jól hangzik, megpróbálom megszerezni én is

Lobo írta...

Hehhe, az amazonon keresgélve kiderült, hogy a Book Lover az angol kiadás címe, eredetileg "Literacy and Longing in L.A." volt a címe. http://www.amazon.com/Literacy-Longing-L-Jennifer-Kaufman/dp/0385340184/ref=ed_oe_p

nasia írta...

Szia!

A te hatásodra rendeltem meg a könyvet az e-bayről - úgy tánik, az amazonon azért nem találtam meg, mert "book lover" címen kerestem, ezt pedig nem tudja szállítani. Bár az e-bayről olcsóbban is jött ki.
Az én példányom is ugyanígy néz ki és nagyon jó állapotban van, pedig elvileg használt. Ha majd elolvastam, beszámolok róla.:)
A borítója eddig nagyon tetszik.;)