2009. szeptember 16., szerda

Nicolas Sparks - A Walk to Remember

Landon Carter 40 év távlatából tekint vissza a 17 éves kori önmagára, amikor örökre megváltozott az élete. A helyszín Beaufort és 1958-at írun. Landon tipikus lázadó kamasz aki nagy népszerűségnek örvend barátai és a lányok körében is. Folyamatosan vívódik apjával, aki családja helyett újra és újra a politikai karierrjét választja. Egy napon összehozza a sors Jamie Sullivan-nel akivel bár egymás mellett élnek és járnak iskolába, de távolabb nem is lehetnének egymástól. Jamie a helyi baptista lelkész lánya, aki édesapja egyedül nevelt fel, szigorú vallásos elvekkel. Beteg állatokat gondoz, pénzt gyűjt és kisegéít az árvaházban. Maga a megtestesült jóindulat.

Landon szerepet vállal egy iskolai darabban amelynek Jamie a főszereplője. Innentől fogva megpecsételődik a sorsuk. Landon szépen lassan beleszeret a lányba, bár ezt önmaga sem hitte volna soha és ráébred, hogy vannak fontosabb dolgok is az életben mint sör és a haverok.

Nicholas Sparks megható és romantikus történetet kerekített ahogyan ezt tőle elvárhatjuk. Eredeti nyelven olvasva sem okoz nehézséget, mert jól érthető és egyszerű a nyelvezete, azoknak is akik nem profik angolból.

A Walk to Remember című könyv magyarul A Leghosszabb út címen jelent meg, és Adam Shankman készített filmet belőle 2002-ban. A főszerepet Mandy Moore és Shane West játssza.


Nincsenek megjegyzések: