2011. január 3., hétfő

Becca Fitzpatrick:Csitt,Csitt


Nagyon vártam már ezt a könyvet ,és bevallom csalódás volt.Az alap ötlet nagyon tetszett,hiszen az angyalok eleddig kimaradtak minden fantasy történetből.Nem a koncepcióval volt bajom hanem azzal,ahogy a pici lényeghez eljutottunk-ami több mint a könyv fele.

A könyv váza ugyanaz mint oly sok ifjúsági fantasy történetnek-van egy lány,aki gimis(váááá)aki kilóg a sorból(váááá),aki felfedez egy érdekes fiú osztálytársat(vááá)aki valamiért egyszerre vonzza és taszítja (váááá)akit hol máshol ha nem a biosz órán kénytelen elviselni(váááá) és hol máshol ha nem a neten böngészve áll össze a kép a fura srácról(váááá)-szóval ehhez hasonló történésekkel megy el a könyv több mint fele,aztán ugyan kicsit felgyorsulnak az események,de annyira lehet tudni,hogy mi fog történni.

Még így is,hogy tisztában voltam vele,hogy ifjúsági könyvet olvasok,még így sem tudtam eltekinteni attól,hogy untatott a sok ismert klisé amit már annyi más fantasy,ifjúsági könyvben olvastam.

Folt nem volt hiteles angyal...valahogy attól,hogy furán néz,és mindig feketében jár nekem nem jött át hogy angyal...ezen kívül keveselltem az angyalos kunsztokat,és leírásokat.

A borító nagyon tetszik,sokkal komolyabb tartalmat ígér mint amilyen valójában a könyv.

Sajnálom,hogy így sikerült az első angyalos könyv amit olvastam.De nem adom fel,hiszem,hogy megtalálom azt a könyvet mi ebben a műfajban jól van megírva.


10/4



5 megjegyzés:

Matt írta...

Ugyan a könyv nem kapcsolódik közvetlenül az angylos témához, de szerintem műfajában elég jó könyv, pláne, ha azt vesszük, hogy ifjúsági. a könyv nem más, mint Cassandra Clare Csontváros c. műve, aminek folytatása a Hamuváros, illetve egyszer csak az üveg város (meg lesz egy negyedik rész, mert a kiadó kierőszakolta... sejthetjük, milyen lesz...)
És kitartásra szólítanálak fel, mert néha tényleg rém kikövetkeztethető, de a 3. könyv olyan csavart ígér (utána néztem, tudom, öreg hiba... ez van :D), ami felüdíti az olvasót :) (így viszont óhatatlanul felmerül a kérdés, vajon megérte az előző két könyv, nem lett volna jobb egy igazi sikerkönyv? talán... talán nem... mindenki döntse el maga, szerintem Clara egyedülállót alkotót a maga kategóriájában - bár a nyelvezete kifejezetten zavaróan egyszerű... :()

Csenga írta...

Köszönöm az ajánlót!! Lehet teszek vele egy próbát:-) na és majd beszámolok,hogy megérte-e:-)

ladyBird írta...

Milyen furcsa, hogy mennyire mást gondolok erről a könyvről. Én kifejezetten szerettem. De lehet, hogy ilyenkor előjön a látens tinédzser belőlem. :) A borító tényleg szenzációs, utána is néztem a fotósnak és hát igen gyönyörű munkái vannak.

Csenga írta...

LadyBird nekem még tinédzser könyvnek is gyenge utánzat...

Ajánlom neked az Angyalvért!! Klassz,izgalmas és teljesen új a maga műfajában!!

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.