2011. december 18., vasárnap

Holly Webb: Max elcsatangol


Max egy kb. 9 hetes óangoljuhász kiskutya, aki boldogan vetette bele magát Molly életébe. Egymásra találtak hirtelen, amikor a szülők elmentek a nagy kiskutya-mustrára. Miután hazavihették Maxot, a kutya életében a második fejezet következhetett, a felhőtlen játék, az öröm ideje -egyelőre még otthon. Felhőtlen kacagások, nyalogatások, csibészségek a kertben, mind erősítették kapcsolatukat. Ám egyszer csak baj történt, s Max elcsatangolt. Kiment az ablakon, és nagy unalmában elindult Molly elé az iskolába. Innen jön az izgalom a könyvben: képbe kerül egy autó, egy kislány, akinek a neve Jasmine, sok-sok szomorúság Molly részéről.


Természetesen az izgalmak a könyv végén feloldásra kerülnek, de én örültem volna még 1-2 mondatnak a továbbiakról, illetve Molly és Max kapcsolatáról.
(Egy dolgot sajnálok igazán: ha már ennyire ki van hangsúlyozva, hogy a kiskutyákat be kell oltani és nem is lehet "közösségbe vinni" az egyik oltás beadása előtt, ill. a chip lényegét is kiemeli az írónő, akkor hogyan történhet meg, hogy egy kutya eltűnésekor a legközelebbi állatorvosi rendelőbe nem mennek el?- De ez biztosan felnőtt mivoltomban hiányzott. Majd elárulom, hogy a kislányom hogyan értékeli majd a történetet.)

Igazi, megszokottan kedves, gyerekeknek (kislányoknak) szóló történet egy kiskutyáról!


Nincsenek megjegyzések: