2009. február 26., csütörtök

Dorothy Koomson:Barátnőm kislánya


Kamryn épp a harminckettedik születésnapján tudja meg,hogy barátnője haldoklik.

Annak ellenére,hogy barátnőjével már két éve nem beszélt ,azonnal Adelehez utazik.És ezzel az utazással kezdetét veszi az időutazás is,hogy megtudjuk miért maradt el Kamryn esküvője,és miért olyan fájdalmas Kamrynnak,Adele kislányának már csak a látványa is.....

Valamiért azt hiszem ez egy igaz történet..az elején még okosnak hittem magam és biztos voltam benne,hogy Kamryn kibékül a volt vőlegényével és együtt neveleik fel Adele kislányát,aki Kamryn vőlegényétől fogant!!!! De a történet alaposan rácfol a klisékre.

A majd' ötszáz oldalon kibontakozik előttünk három ember élete,akiknek egyetlen éjszaka történései,megváltoztatják a múltjukat,és mindhármuk jövőjét is.

Az egyedülálló szülők vigaszt merithetnek,hogy másoknak sem könnyebb ,és az örökbefogadás útvesztőiben is kobórolhatunk,ahol olyan egyedülálló helyzetet mutat be mint egy szines bőrű nő,aki egy fehér kislányt szeretne örökbefogadni..Miközben Kamryn jó anya szeretne lenni,próbál barátnőjének és önmagának is megbocsájtani,eközben meg kell birkóznia a munkahelyi gondokkal is és két férfival akik mindketten ugyanazt szeretnék-családban felnevelni Tegant,Adele kislányát,persze mindketten kicsit másképp.

Végre olyan történet ez ahol nincs csak jó,vagy rossz ember,akárcsak az életben itt is az emberi természet része a gyülőlet, a féltékenység,a harag,és az örök szerelem utáni vágy.

A boritó kiboritó:( ahogy a cim sem tetszik.Ebben az esetben a megérzéseimre hagyatkoztam, na meg az érdekesen felvázolt tartalomra. De magában a sztoriban nem csalódtam.Koomson nálunk megjekent másik könyve :Csokoládéfutam6 megjegyzés:

Borostyán írta...

Csenga! Úgy örülök, hogy egyre bátrabban írsz!! Csak így tovább lányok! :D

Borostyán írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
csenga írta...

Miért Borostyán? régebben is igy irtam,nem?
Mindenesetre köszönöm:)

Borostyán írta...

Igen, de egyre többet írsz! :P És ez JÓ!

Iscnor írta...

Én ezt a történetet tipikusan egy jó kis szombat esti filmnek tudnám elképzelni egy zsák papírzsepi társaságában.. Nem készítettek még belőle filmet?

csenga írta...

Nem tudom ,de én is gondoltam rá,hogy ha lenne belőle film bizony megnézném mert vászonra való:)