2009. június 15., hétfő

Ira Levin: Stepfordi Feleségek

Íme egy újabb krimi,bár ennél sem igazán éreztem gyorsabb szívdobogást....lehet nem vagyok jó alany...

Joanna és férje Walter Stepfordba költöznek két kamasz gyerekükkel.Az igazi Amerikai álom-a feleségek mind fiatalosak,elegánsak,és semmi más nem érdekli őket csak a padló viaszolás és a tisztítószer márkák.Joanna ezt először furcsállja,és minél előbb szeretne szert tenni egy normális barátnőre akinek csak a lakása lúgozott nem pedig az agya.Joanna hamarosan rátalál Bobbiera aki szintén új lakó Stepfordban,és úgyanúgy kineveti a suvickoló nejeket,egyúttal mindenféle teóriát állítanak fel,arra keresvén a választ mi fertőzi meg a normális nőket???Joanna férje belép a férfiegyletbe és szinte minden estéjét ott tölti,Joanna pedig kétségbeesik mikor egyik napról a másikra Bobbie is áldozatul esik Stepfordnak és bábu lesz....

Tulajdonképpen nem derül ki mi történik a feleségekkel,és hogy mitől válnak háztartási zombikká...vagy csak én hagytam ki valamit?? Elég izgalmasra(?) sikerült a sztori,annak ellenére,hogy a végén nincs csattanó,de azt el tudom képzelni,hogy a film-Nicole Kidman főszereplésével-hátborzongatóra sikerült.


5 megjegyzés:

szeee írta...

hogyhogy nem derült ki??? én láttam a filmet. Nem volt hátborzongató. Inkább marhaság.

csenga írta...

Na a vége tényleg marhaság ...illetve nincs is vége...csak azt hittem,hogy filmben jobban meg tudták csinálni-ezek szerint nem.

Vacskamati írta...

Nicole Kidman önmagában is hátborzongató jelenség.. :P

A filmben van magyarázat, dupla csavarral, igaz, meglehetősen abszurd, de szerintem szellemes, nem vágja agyon a sztorit. (Glenn Close a csúcsok csúcsa!!) Nekem nagyon tetszett, most már a könyvre is kíváncsi vagyok, de lehet, ezután csalódás lesz..

ladyBird írta...

Nekem nem tetszett a film. Második nekifutásra sikerült csak megnézni. Mégyegyszer nem nézem meg az biztos.

csenga írta...

Vacskamati tulajdonképpen jó volt a könyv de amint már írtam a történet vége illetve végének nem léte teljesen más megvilágításba helyezte az egészet..
Ennek ellenére ha lesz alkalmam megnézem a filmet,mert már kiváncsi vagyok,hogy mit hoztak ki belőle.