2009. augusztus 25., kedd

Nicholas Sparks: Válaszúton

N. Sparks hozta a formáját, a megszokott stílusát. Egy rövid –jelenben játszódó-prológust követően a (nagybetűs) SZERELEM bontakozik ki a szomszédok között hihetetlen gyorsasággal. Úgy, ahogy a könyvekben, filmekben szokott lenni: van egy jóképű, „biztosan-fehérített fogsorú”, életvidám fickó, és van egy lány (akinek van szerelme). A közöttük lévő szomszédi kapcsolat (mérgelődés, düh, harag a másik személy ellen) átalakul hirtelen tömény imádattá. Kicsit elkeseredtem, hova tűnt a megszokott Sparks-i könnyezés, romantika, meghatódottság, ami a filmvásznon mindig megjelenik………….., de jött a második rész, amiben a prológus, azaz a jelen folytatódik. Mi van Travis és Gabby szerelmével, családjával? Miért tölti a férfi a kórházban a mindennapjait? Hogyan alakul további életük és szerelmük?

Travis és Gabby találkozását, szerelmét, további életüket tudhatjátok meg ebből a regényből. A történet felett szivárványos, boldog foszlányok vannak, nincsenek benne kidolgozva olyan fontos dolgok, amik ennek a tökéletes boldogság eléréséhez szükségesek. Ebben a regényben is megtörténik egy tragédia, ami megváltoztat eseményeket, ami az eddig felállított fontossági sorrend átgondolására késztet.

Nicholas Sparks a mai, modern romantikus könyvek kedvelőinek ismét kedvében próbált járni, de számomra nem alkotott maradandót (szerintem a „Szerelmünk lapjait” meg sem közelíti).


Nincsenek megjegyzések: