2009. szeptember 28., hétfő

Cziegler Orsolya - Baj van a gyerekemmel?

„Gyermekeink a mi kisugárzásunkból merítenek erőt, kapnak példát a helyzetek optimális megoldásához.”

Cziegler Orsolya az Én? Te? - Mi! című kötete után újabb darabbal gazdagította a Saxum kiadó „Az Élet dolgai” sorozatát.

Baj van a gyerekemmel?

Ezt a kérdést minden szülő számtalanszor felteszi önmagának és másoknak is. A szerző ezen kötetében a csecsemő és a kamasz kor közötti időszakban leggyakrabban előforduló pszichológiai problémákat és az ezekhez kapcsolódó konkrét panaszokat foglalja össze. Ezzel segítséget nyújt, hogy idejében felismerjük gyermekünk betegségét és megtegyük a szükséges lépéseket. A szülők gyakran bizonytalanok, hogy melyik az a pont ahol szükséges orvost vagy szakértőt bevonni. A könyv olvasása nem helyettesítheti a szakértői vizsgálatot, de iránymutatást adhat ahhoz, hogy melyek azok az esetek amikor elkerülhetetlen segítséget kérni.

A szerző a leggyakoribb pszichológiai problémák mellett egy egész fejezetet szentel a szülők talán legnagyobb félelmének a drog és alkohol problémáknak is.


Rövid, tömör, de annál tanulságosabb olvasmány amely mellőzi az átlagember számára nehezen érthető szakmai nyelvezetet. Ajánlom azoknak akiknek gyermeke van, vagy majd lesz, vagy csak egyszerűen érdeklődik a gyermekek lelki fejlődése iránt.



2 megjegyzés:

stippistop írta...

nahát, ezt épp most szeretném megrendelni a bookline-tól. fel tudnál sorolni egy-két problémát, amikről ír?

ladyBird írta...

Persze, fel tudok.
pl.: táplálkozási zavarok gyermek és ifjú korban, közösségbe illeszkedés problámái, intézményes nevelés ártalmai, tanulási problémák stb.
Nekem az egyik legérdekesebb a teljesítménykényszer volt, amiről szót ejtett az író.