2009. szeptember 28., hétfő

Sam Revell: Rejtett világ

Ha nem olvastam volna a könyvről, illetve a szerzőről futólag, akkor is rájöttem volna, hogy a név mögött magyar szerző rejlik. Mondjuk persze ez az álnév jobban hangzik, mint a Tóth Juli, (elnézést minden Tóth Julitól), de én csak azért is hagytam volna a valódi nevem, hagy lássák, milyen jókat tudnak a magyarok is írni!!

Szóval Rosie autóbaleset következtében kómába esik 6 hónapra. Ez alatt azt álmodja, hogy kiképzik, különleges ügynöknek akik főleg a környezetvédelemmel foglalkoznak, de a végén már a fegyverkereskedőkkel is ők vesződnek. Rosie a kiképzés alatt a rejtett világban "él", ugyanolyan órákon vesz részt mint az iskolában, megtanul érzékfelvevő lenni, belesni mások gondolataiba - tisztára mentalista lesz. Aztán mikor felébred, illetve vége lesz a kiképzésnek, Rosie igencsak csalódott mert minden arra utal, hogy csak álmodott.... Aztán egy nap a munkahelyén rájön, hogy az általuk forgalmazott kekszek nemcsak, hogy hizlalnak, de mérgezőek is - (nagyon aktuális a dolog ,sajnos) - és kiderül, hogy Rosie, miközben felgöngyölíti az ügyet, egyben le is vizsgázik! Immáron teljes értékű ügynök, ami egyben azzal is jár, hogy a nap minden percében csak a titkos társaságnak élhet.....

Nincs unalmas rész a könyvben, peregnek az események rendesen, Rosie minden feladathoz nagy vehemenciával áll neki, a főnökeik a fejüket fogják, de persze minden ügyet így vagy úgy, de megoldanak. Nagyon tetszett ez a fajta tudás, amit Rosie birtokol, például,hogy ráálljon valakire és egész nap abban a személyben él, aki által megoldhatja az ügyet. Persze mostanában rengeteg az ilyen filmsorozat, de így olvasva nekem jobban tetszik.

Rosie magyar, de egy családi ügy miatt a rokonaival külföldre szökik - ez a szál is bonyolítja a történetet, és a végén kiderül, hogy a társaságnak is köze van Rosie családjához.

A szerző humora is nagyon jó, tele van a könyv jobbnál jobb szófordulatokkal. Tulajdonképpen modern kori Xena Rosie, kicsit jobban felöltözve:-)

Persze elkerülhetetlen a szerelem, de ez sincs túlnyálazva, és a történet vége is igencsak meglepett.

Egyébként sok jó véleményt olvastam a könyvről, most csatlakoztam én is:-)

És állítólag jön a második rész.

Kiadja: Athenaeum

4 megjegyzés:

szeee írta...

ez ilyen ökokrimi? Jól hangzik.

Csenga írta...

Tulajdonképpen igen,kicsit furcsa volt,de nagyon tetszett!!

Unknown írta...

Vajon miért szégyelljük a magyar nevünket?!?
Főleg ha ennyire jó a könyv?

Csenga írta...

Jó kérdés! Nem kellene ,igyekszem magyar szerzőktől is olvasni és ilyenkor olyan büszke vagyok/lennék a saját kis tehetséges íróinkra!!