2009. április 23., csütörtök

Nagy Katalin: Próbarepülés

A húsvéti szabad percek sajnos gyorsan elillantak, de még tart számomra az "ártatlan április" akciója, aminek keretében gyorsan elolvastam még ezt a csíkos könyvet. Tulajdonképpen tetszik nekem nagyon ez az ártatlan április, de a párhuzamosan olvasott szakkönyvek miatt nincs annyi idő a pöttyösökre és csíkosokra. Így elképzelhetőnek tartom, hogy csapok egy "mókás májust" és egy "jámbor júniust" is...

A most olvasott csíkos könyv a korábbi bejegyzésemben emlegetett Intőkönyvem történetének a folytatása. Melinda immár 8. osztályos tanuló, büszkén indul a nyári úttörő táborba, amelyen ifi-vezetőként vesz részt az előző történetben megismert barátnőivel együtt. Lassan-lassan mindannyian próbálgatják szárnyaikat már nemcsak matematika versenyek, de a szerelem terén is- innen a cím. Melinda változatlanul dacos, harcol az igazságért és pártfogásába veszi az elesetteket.

Emellett változatlan a könyvben az idillikus hangvétel és fogalmazás is, ami számomra nem tűnt túl életszerűnek ("Drága Tutenkámon, százszor drága!"), de mint tudjuk, az akkori fiatalok mások voltak... Mindemellett örülök, hogy a könyv bekerült a gyűjteményembe, főleg a megható befejezés miatt.


Nincsenek megjegyzések: