2009. július 15., szerda

Alice Hoffman: Hetedik mennyország

Az ötvenes évek végén a hatvanas évek elejéről íródott a regény-amit csak azért vettem ki a könyvtárból mert rövid volt,és mert a tartalma alapján kicsit elvont. Annyira jól választottam,hogy ezek után keresni fogom Alice Hoffman könyveit!!

Nora az elvált nő két gyerekével egy tipikus Amerikai kisvárosba költözik,egy olyan lakóközösségbe ahol mindenki,ismer mindenkit-látszólag!!! mert míg mindenki biztos abban,hogy a szomszéd fűje nemcsak zöldebb,de mindenki elégedett is addig Norát sajnálja mindenki amiért elvált,kerülik mint valami pestisest,félnek ha csak szóba állnának vele,másnap az ő családjuk is felbomlana.

De Norával vagy nélküle ,minden családban elindul valami rossz:meghal egy fiatal tinédzser lány,nős férfi esik szerelembe,és van olyan is aki többre vágyik a családnál és a háztartásnál.

Hoffman olyan remekül ugrál egyik család életéből a másikba,hogy egy perc nyugalmunk sincs ,sokrétű ,izgalmas regény-ahol már meg sem lepődünk mikor egy halott lány cipője sétál az aszfalton,vagy egy fiú hallja mások gondolatait....


Nincsenek megjegyzések: