2010. július 24., szombat

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány


Kik azok a tündérboszorkányok? Vannak Tündérboszorkányok?
Milyenek a könyvtárosok?
A gyerekek ismerik egyáltalán a könyvtárosokat? Járnak könyvtárba? Morcz Aranka egy könyvtáros...

Képzelj magad elé egy Morcz Aranka nevű embert! Sikerült? Morcos vagy sem? Vajon idős vagy sem? Szomorú vagy sem?

Van egy Jóhegyi Lacink, aki szereti a könyveket, aki imád olvasni. Barátja Sanya nem szeret olvasni. A nagy kérdés: Sanya miért nevet a Pál utcai fiúk című könyvön? Amit Laci olvasott (és amit mi többiek is olvastunk) az nem annyira vidám. Lacit érdekelni kezdi ez az esemény, így felkeresi Morcz Arankát, a bibircsókos, ráncos képű iskolai könyvtárost, így felgyorsulnak az események, lassacskán mindenre fény derül.

Morcz Aranka egy igazi, klassz könyvtáros: "Varázsos feladat az olvasni tanuló gyerekeket segíteni abban, hogy rákapjanak a könyvekre. Boldog voltam, hogy ebben a gyönyörű, új iskolában én lehetek az első ezen a poszton. Minden rendben ment. A sok kis nebuló örömmel olvasott. A rádió feltalálása nem jelentett zavart. Bezzeg a televízió és a számítógép! A helyzet akkor kezdett válságosra fordulni, amikor sokaknak már színes televíziójuk volt. Egyre kevesebben olvastak."

Morcz Aranka szomorú, Morcz Aranka élete válságban. Morcz Arankán csak úgy lehet segíteni, ha a gyerekek olvasni kezdenek. Ezért nyomoznak hogyan kellene ezt elérni, ezért "készül" a sok vidám Pál utcai fiúk, és ezért kell Laci segítsége. Milyen segítség kell? Miért jön egy új könyvtáros Kedves Aranka személyében? Tulajdonképpen ki is Morcz Aranka?
Ez mind kiderül ha belemerülsz Bosnyák Viktória boszorkányságos, varázslatos Tündérboszorkány könyvébe, és hagyod magad sodorni a misztikum szárnyán, és ismét rájössz arra, hogy OLVASNI JÓ!

...mert olvasni jó, csak még a gyerekeimmel nem sikerült ezt megértetnem. Azt hiszem beíratom őket a Békés Utcai Általános Iskola könyvtárába Arankához, összeismertetem őket Lacival, Dórival és Sárival, és hagyom őket szárnyalni a tündérboszorkányok világába. Hátha ők is tündérekké válnak egyszer!

A könyvért köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak! Tetszett, és nagyon szép, kifejező, találó borítót is alkottak!

Gyermekirodalom kategóriában mindenképpen:

Nincsenek megjegyzések: