2010. július 13., kedd

Louise Candlish: The Double Life of Anna Day


Aki meglátja a borítót, az egészen biztosan beleszeret. De persze nem csupán a borító miatt érdemes megvenni a könyvet.
Anna Day sokáig várt, hogy végre rátaláljon a szerelem, és amikor megtörténik, nem hagyja, hogy a vőlegénye édesanyja az útjába álljon. Meredith Grainger előkelő neveltetést kapott, végtelenül művelt és képtelenség a kegyeibe férkőzni. Így aztán Charlie nem is nagyon akarja bemutatni Annát az anyjának.
Charlie viszont külföldre utazik, így Anna úgy dönt, most vagy soha alapon, egyszer, s mindenkorra elbűvöli Meredith-t. Ehhez azonban újra kell terveznie saját magát. A mocskos szájú fiúk közt dolgozó hirdetésszervezőből, rózsaszín, virágos Laura Ashley modellé kell válnia. Egyszerűnek tűnik.¬
De Anna nem éri be néhány kerti partival és egy különleges tenisz meccsel: úgy dönt, elkíséri Meredith-t és a barátait a Művészet Barátainak andalúziai kiruccanására.
Ez az a könyv, amelynek minden lapja színtiszta élvezet. A sok városi hősnő után valóságos felüdülés Anna vidéki látogatásairól, és ezekről a régi vágású, de cseppet sem begyöpösödött karakterekről olvasni. Mert miközben az életben megvetően kinevetjük ezeket az embereket, a szívünk mélyén mi magunk is így szeretnénk élni. Egy vidéki kisvárosban, mesébe illő házikókban. Egy olyan helyen, ahol a legnagyobb bűn az, ha tíz év veretlenség után megmondod a tortasütő verseny győztesének, hogy valójában pocsék a tortája, és ezzel vérig sérted. Ahol a lakóknak van idejük kiállításokat szervezni és kacsákat menteni, és különben is mindenki tagja valamilyen helyi bizottságnak vagy jótékonysági szervezetnek, és az év fénypontja az, hogy elutazhatsz Andalúziába egy művészeti túrára.
Louise Candlish hősei nem képmutatók, még csak nem is sznobok, és semmiképpen sem Stepford feleség stílusú, rózsaszín cukormázas figurák. Ők is képesek lazítani és öniróniával szemlélni magukat és zárt kis világukat, amely talán nem is olyan zárt, csak meg kell találni hozzá a kulcsot.
Aki szereti a vidéki Anglia hangulatát és élvezi az ott élők a mentalitását, az mindenképpen olvassa el! Lebilincselő olvasmány, Laura Ashley módra.

Nincsenek megjegyzések: