2009. július 6., hétfő

Janikovszky Éva: Ájlávjú


Nagyon rám fért már egy kis önfeledt nevetés,és a könyvtárban megakadt a szemem eme köteten,nagy sajnálatomra csak ez az egy könyve volt bent az írónőnek-ebből is látszik mennyien szorulnak manapság nevetéskúrára. A könyv sok rövid kis szösszenetet /fejezetet tartalmaz,mind-mind az írónő mindennapjait öleli fel kezdve a bevásárlás gyötrelmeitől az utazáson át.Persze minden történetben kicsit magunkra is ismerhetünk.Janikovszky Éva öniróniája,humora,remekül mutatja be hogyan csetlünk-botlunk a napi dolgok tengerén.Mivel igen rövidke a könyv egy átlagos este alatt átnevetjük magunkat a pár oldalon.És ha nem is feledkezünk meg a gondjainkról,nyugtázhatjuk,hogy nem vagyunk egyedül.

5 megjegyzés:

ladyBird írta...

Én olvastam régebben és nagyon szerettem. Mint ahogy az összes többi könyvét is.

Csenga írta...

Régebben a Nők Lapjában heti rendszerességgel jelentek meg az írásai,én akkor figyeltem fel rá-tervezem az összes könyvét elolvasni:)

Andi írta...

szeretem az írónőt, "okososdni" lehet az írásaiból, hogy merjünk gyereknek lenni, rácsodálkozni magunkon, kinevetni magunkat, "tanuljuk magunkat"..

Csenga írta...

Igen Andi én is ezért szeretem az írásait.És nem is nagyon lepődtem meg,hogy a könyvtárban egyetlen kötet volt csak bent tőle,holott legalább tizenhét van a könyvtárnak!

Csenga írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.