2009. október 16., péntek

Agatha Christie: Mrs. McGinty halott

Mrs. McGinty-t valami éles, súlyos szerszámmal tarkón ütötték. Miután átkutatták a szobáját, elvitték a megtakarított pénzét, ami kb. 30 font volt. Nem törtek be a házba. Semmi nyoma nincs, hogy babráltak volna az ablakkal vagy a zárakkal.

Mrs. McGinty-nek volt egy albérlője, James Bentley, aki nehéz anyagi helyzetben volt, elvesztette az állását, és kéthavi lakbérrel tartozott. A pénzt a ház mögött, egy laza kő alá rejtve megtalálták. Bentley kabátujjára vér és hajszálak tapadtak – a megfelelő vércsoport, s a haj is azonos. Első vallomása szerint a holttest közelében sem járt, így hát a vér nem kerülhetett a kabátjára.

Mr. Bentley tárgyalása már megtörtént és halálra is ítélték, de a nyomozást vezető rendőr nem hiszi el, hogy ő a tettes. Hercule Poirot-hoz fordul segítségért. Poirot szerint Mrs. McGinty többet érhetett potom harminc fontnál. Vagy többet az, amit tudott. A békés dél-angliai falu Broadhinny, nem olyan mint amilyennek látszik. Poirot-ra vár, hogy kiderítse, ki kicsoda a sok gyanúsan viselkedő ember közül. S most egy híres krimiírónő is segít nyomozni, akit az írónő önmagáról mintázott.


A könyv végig izgalom alatt tartott és milyen lenne az az aAgatha Christie könyv, ahol csak egy halott lenne. Lehet izgulni, jó krimi vagy csak én vagyok elfogult.



Nincsenek megjegyzések: