2009. október 6., kedd

Jennifer Rardin - Harapnivaló

Neve: Jazmine Sparks
Életkora: 25 év
Származása: ember
Foglalkozása: a CIA második számú bérgyilkosa
Társa: Vayl, a CIA első számú bérgyilkosa, vámpír
Hatásköre: földi és természetfeletti erők
Fegyvere: Bánat

Jaz Sparks és társa a több mint háromszáz éves Vayl legújabb küldetése, hogy megmentse a világot a gonosztól, megakadályozza Tor-al-Degan kiszabadítását. Jaz fiatal kora ellenére igen tapasztalt nyomozó és bérgyilkos, szakmájában már most nevet szerzett. Ennek ellenére van mit tanulnia a megfontoltság és türelem terén. Határozottan beszédkényszeres, mindenhez van egy-két „jó” szava és hosszú monológokat folytat le a fejében. Amolyan igazi kemény és magabiztos csaj.

Rardin könyve egy sorozat része, de a többi kötet egyenlőre nem jelent meg magyar fordításban. Ha az Ulpius most jelentette volna meg a könyvet, bizonyára nagyobb sikert aratott volna, a Twilight és társai hullámain.

Nem mondom, hogy halálra izgultam magam a történeten és azt sem, hogy nem tudtam letenni, de szórakoztató volt. Jaz humora remek és beszólásaival igen gyakran megnevettetett. A vámpírság mint olyan, nincs túl boncolva a könyvben, mivel egy olyan korban játszódik ahol ez már cseppet sem lep meg senkit, ahol a vámpírok a rendőrséggel együtt dolgoznak.

A könyv felépítésén nagyon érződik, hogy ez egy sorozat. Mert megmentjük a világot, de maradnak még nyitott szálak a végén. Leginkább Jaz-t és a múltját, ami igen sötét, ismerhetjük meg.

Mindent összevetve jó kis kikapcsolódás volt, amin nem nagyon kellett törni a fejem.



Nincsenek megjegyzések: