2009. október 30., péntek

P. C. Cast + Kristin Cast - Megjelölve


Zoey Redbird átlagos amerikai tini, nyugodtan éli életét, katasztrófális családjában, gonosz mostoha apja irányítása alatt és tökéletes nővére sötét árnyékában, miközben anyja szinte idegenként tekint rá. Egykor boldog család voltak, de mióta mostohája és a Hit egyháza rátette a kezét az életükre, idegenekként élnek egymás mellett.

Egy napon az iskola folyosóján a Nyomkereső megjelöli Zoey-t, a vámpírok ezüst félholdját teszi a homlokára. Azonnal elkezdődik az átváltozás, Zoey-nak minél előbb az Éjszaka házába kell jutnia. amint anyja meglátja a homlokán a jelet, támogatás és segítség helyett ördögűzőt hív, így Zoey kénytelen megszökni. Végül Redbird nagyi, akiben nem kevés cseroki vér csörgedez, segít neki eljutni új iskolájába és új életébe. Zoey otthont és barátokat talál, de a hatalmi játszmák, a féltékenység és a megkülönböztetés itt sem kerülik el.

Egy újabb vámpíros tinis sorozat ami igyekszik az Alkonyat hullámait meglovagolni és ez, csakúgy mint a többieknek sikeresnek bizonyul. A történet alapvetően nem rossz, de helyenként kicsit már soknak éreztem. Vámpírinternátus? Na ne. De legalább Zoey ugyanolyan szkeptikusan állt az Éjszaka házához, mint én. A vulgáris beszéd ami a tinik szájából kiesik, nagyon idegenül hangzott a könyvben, de lehet, hogy csak az én szememet bántja. Enélkül is tökéletesen meglett volna a történet.

A karakterek alapvetően nem rosszak, Zoey-t igazán meg lehet kedvelni. A vele egykorúak összes problémáját magában hordozza, önértékelés szinte nincs, de azért végül mégiscsak megtalálja a helyét és rájön, hogy ős is különleges.

Meg ugyan nem venném a könyvet, de azért kíváncsi vagyok a folytatásra. Vámpirizmusból új dolgokat nem tudtam meg, de egy kellemes kikapcsolódás volt ami nem igényelt különleges agyi aktivitást.

A borítót viszont kevésbé tudnám megmagyarázni. Zoey-nak nem volt kék szeme, de lehet, hogy a félhold miatt? De akkor is.



4 megjegyzés:

Borostyán írta...

És magáról a kiadásról mi a véleményed? Kelly ezúttal jól vette az akadályt?

Egyébként jelentem alássan nekem már "vámpír csömöröm" van. Most egy ideig hanyagolom a vérszívókat, de ha túl leszek rajta akkor beleolvasok. Az utóbbi időkben még ez tűnik a legérdekesebb vámpítörténetnek (Az Alkonyat sorozaton kívül persze de azt már mind olvastam :))

Csenga írta...

Én szívesen olvasnék,csak akkora lett a választék,hogy fogalmad sincs melyik a tényleg jó,és melyik íródott a vámpír divat jegyében.

ladyBird írta...

Borostyán: A kiadásról vegyesek az érzéseim. A borító a kék szemtől eltekintve szerintem nagyon jó. Külön tetszik ez a fényes csipkeszerű minta, meg a nonfiguratív motívum. De van néhány helyesírási és elírási hiba a második felében, az zavaró.
Szerencsére én még nem kaptam csömört, amúgy ebben a részben nem sokat vámpírkodnak, amolyan kezdő vámpír hányattatásai. :)
Én erősen érzem benne az Alkonyat hatását. De lehet, hogy már mindenre ráfogom. :)

Csenga: Én egyetértek a választékban. Szerintem a csapból is a vámpírság folyik. Ha szivesen olvasnál, talán próbálkozz Anne Rice-al. A Vittorio a vámpír nekem tetszett.

Csenga írta...

Köszi.Amint vámpír hiányom lesz,keresni fogom:-)