2009. november 13., péntek

P. C. Cast+Kristin Cast - Elárulva

Az éjszaka háza sorozat második kötete az Elárulva címet kapta. A történet ott folytatódik, ahol az első kötet véget ért. Zoey Redbird immár az éjszaka lányainak és fiainak vezetőjeként tölti a mindennapjait az Éjszaka házában. Nagy lendülettel veti bele magát újdonsült feladatainak teljesítésébe.

Az iskola életét azonban váratlan események zavarják meg. A városban holtan találnak egy fiút és minden jel arra mutat, hogy egy vámpír, vagy egy vámpírjelölt végzett vele. Zoey-t még jobban nyugtalanítja, hogy ismerte a halott fiút. De a baljós események itt nem érnek véget. Hamarosan eltűnik egy újabb focista és egyszer csak Heath-nek is nyoma vész. Zoey aggodalma erősebb mint a félelme, nem tud tétlen ülni. Kutatása során azonban fényt derít nem csak arra, hogy hová tűnnek a diákok, hanem annál sokkal sötétebb eseményekre is.

Az első részhez képest, jóval komorabb és izgalmasabb események bontakoznak ki ebben a kötetben. A végén persze mint minden rendes sorozatban nyitva marad néhány kérdés, amelynek megválaszolása a következő részben bizonyára megtörténik. Számottevően csökkent a vulgáris kifejezések mennyisége, ami a tinik száján kiesik és ez sokkal olvashatóbbá tette számomra a könyvet. Sajnos kezd a történet szappanopera jelleget ölteni azzal, hogy Zoey-ért immár hárman epekednek, és természetesen ő nem tud közöttük választani.

Ennek ellenére nem tántorodtam el attól, hogy a harmadik elolvassam, mert még mindig várom azt a pillanatot amikor majd leesik az állam egészen a padlóig. Amikor történik végre valami nagy-nagy dolog amire azt mondom, érdemes volt várni. Az eddigiekből sejthető, hogy lesz ilyen, de ha mégsem...


Nincsenek megjegyzések: