2010. szeptember 20., hétfő

Melissa Marr:Veszélyes Játék

"A tündérek természetüket tekintve részben emberiek,részben spirituálisak ...Néhányan jóindulatúak..Mások viszont nem...felnőtt embereket rabolnak el,s balszerencsét hoznak"

(A.W.Moore:A Man -sziget folklórja 1891)

Aki eddig azt gondolta,hogy a tündérek kis bájos, szárnyas teremtmények azoknak ajánlom ezt a könyvet,meg fognak lepődni!Lehet,hogy csak az újdonság varázsa tette,de nagyon tetszett a könyv és hihetetlen gyorsan haladtam vele,igaz ez nem olyan történet ahol nagyon kell figyelni,az események és a fura kis lények izgalomban tartják az olvasó figyelmét.

Tetszett,hogy minden meg lett magyarázva,gyorsan és hatékonyan derül ki,hogy ki mit,miért csinál,melyik lény kinek az oldalán áll,miért kell a nyárkirálynak sürgősen új királynő-kilencszáz éve válogatja ugyanis a jelölteket,de eddig minden lányka elbukott.Persze van gonosz is és több udvar-magas udvar,tél udvar -és télkirálynő is aki nagyon gonosz,és unalmában is tizedeli boszorkányait,tündéreit.

Ha hasonló történethez kellene társítanom akkor olyasmi a történet mint Gregory Muagrie:A Boszorkány c. könyve.Kicsit meseszerű de cseppet sem unalmas,tele fura lényekkel,amik elképesztően jól néznek ki, és remek kunsztokat tudnak csinálni.

A szerelmi szállal voltak gondjaim,nagyon nyafogósra sikerült.Igaz ha az ember szem előtt tartja a tényt,hogy ez a könyv inkább ifjúsági irodalom akkor ezzel sincs gond.

Röviden a sztori:Aislinn tizenhét éves,és a tündérlátás képességével éli napjait,nagymamája félti,óvja őt ám a nyárkirály kiszemeli a lányt magának.Seth a lány halandó barátja viszont egyáltalán nem örül a hadseregnyi konkurenciának.

Koboldok,berkenyeemberek,tündérek,halott lányok farkasháton lovagolva mind mind színesítik a palettát.Nagyon hatásosan,élénken lett érzékeltetve ez a furcsa világ.Kíváncsian várom a folytatást!

Minden fejezet elején rövid kis ismertetőt kapunk a tündérekről,régi könyvekből idézve.Ez nagyon tetszett! Nemrég,még a könyv olvasása előtt vettem magamnak egy fülbevalót-szárnyas kis tündérek-hát mit ne mondjak kezdek félni,hogy egyszer jól megcsipkedik a fülemet...

A borító nagyon szép!


Nincsenek megjegyzések: