2010. augusztus 25., szerda

L.Hallberg-M.Nordquist: Kedvencünk, Szigge


Arra jöttem rá a Kedvencünk, Szigge könyv olvasásakor, hogy a mai gyerekeknek kétségtelenül jobb a helyzete a könyvek terén. Tévedés ne essék, olvastam én a Tüskevárat és a Két Lottit, Janikovszky Évát is, de felnőttként a gyerekem kezébe adva rá kellett, hogy jöjjek, még nem neki való a gyerekkönyvek többsége. Hosszú, tömény. (Legalábbis szerintem.)

Ez a lovas könyv (jó néhány társával együtt) nagyon kedves történet. Szedése, tartalma, szövege teljesen alkalmas a 7-9 éves korosztály számára, akik még nem vágnak bele a számunkra "monumentálisnak" tűnő művekbe.

A Kedvencünk, Szigge egy gyönyörű fehér shetlandi póniról szól, aki a CSINTALAN lovasiskolában él. A kis- és nagylányok, 4-4-en, ebbe az iskolába járnak Ingelához, hogy megtanuljanak mindent a lótartással és a lovaglással kapcsolatban.
Elina, a könyv főszereplője itt ismerkedik meg Sziggével és a többi pónival és egyből beleszeret a fehér, gyönyörű kancába. Aggódik, amikor a ló megbetegszik, amikor kórházba kerül.

A könyv a gyerekek számára hasznos és érdekes információkat tartalmaz a lovakkal kapcsolatban, leegyszerűsítve érteti meg velük a lótartás csínját-bínját.

Kedves képekkel kísért történet!

Ajánlom a gyerekeknek, főleg a kislányoknak! (A történetnek két részes folytatása van: Csütörtök van? Akkor Szigge! és a Gyerünk, Szigge!)

Gyermekkönyv kategóriában:


Kiadja: Könyvmolyképző Kiadó

Nincsenek megjegyzések: